Jump to content
Keelah

Fox's Arma Server Tool Extended Rewrite (FASTER)

Recommended Posts

I still cannot get full Admin access when using FASTER, No idea what I am doing wrong. When I type in #login it clearly states logged in as Admin yet as you can see from the screenshot I somehow am not and this is why I cannot gain access to MCC. I have used all the same mods with Serverify A3 and it all works then so not a MOD issue. Is there another setting that I am missing?

 

https://imgur.com/a/0KHcXZy

Share this post


Link to post
Share on other sites

This bug is tied to arma and not FASTER. I'll try digging more in this though see if I can help

Share this post


Link to post
Share on other sites

Something is generally wrong in your screenshot. You should be able to click on the server tab even if you are not admin. Everyone should be able to look at them.

That is CBA btw, not Arma.

It checks whether you are logged in via serverCommandAvailable to see whether you are allowed to #shutdown. I don't know if you can be logged in as admin but #shutdown be disabled?

You could check that manually in debug console and see what it returns.

Share this post


Link to post
Share on other sites

All normal commands work #restart #monitor #shutdown etc just cannot for the life of me get access to server ingame settings and MCC wont work also which points me in direction of not full admin access ( if there is such a thing ) which is strange.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you Keelah for your continued support. As much as I love FAST2 it has some breaking bugs that haven't been addressed. FASTER just works.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

That really means a lot for me.
It's really touching to have people supporting my work and doing what they can to make it better

  • Like 2
  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

NOTE: This issue was fixed with the 1.5c UPDATE. Will keep this here for tracking purpose. 

 

 

Been using this tool for awhile now. Now now it seems that there is an issue. 

-I run the as a local admin

-Made sure the firewall was turned off for this tool (Made exceptions)

-Getting error when adding a mod from steam (worked very well in the past) 

- Running the Steam updater > Update works just fine. 

Event log states:

Could not reach Steam API : 
[WebException] The remote server returned an error: (401) Unauthorized.

   at System.Net.HttpWebRequest.GetResponse()
   at FASTER.Models.SteamWebApi.ApiCall(String uri)

 

 

 

 C67wCGt.png

 

8vWTJHV.png

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

New release today !

Update 1.5c

 

Changelog :

 

Added :

- AppCenter  Analysis System to help with debugging
- Code cleanup and refactoring

 

Fixed :

 - "Unauthorized" steam API error
- Some crashes when checking for mod updates
- Some crashes when deleting a mod
- Some UI glitches
- Two Factor auth opening twice
- Crash when performance counters were not available

NOTE : Settings have to be reset for this update.
If you really want your settings back :
1. Open FASTER 1.5c at least once
2. use 'Win+R' and open '
%localappdata%\FoxliCorp'
3. Navigate the folders to get the folder named after the old version (example : %localappdata%\FoxliCorp\FASTER_Url_somecharacters\1.4.2 is the save location of the settings from FASTER 1.4b)
4. copy file user.config
5. Replace it in the folder named after the most recent version (here, 1.5.3) (might be in another FASTER_URL_ folder)
6. Restart FASTER



Remember to check GitHub for updates.
You can also join our Discord channel to get some support or have the latest news
All the links are available in FASTER in the "About" tab

 

GitHub link

  • Thanks 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

There is a bug in the latest version of FASTER. I am currently fixing it

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

New release today !

Update 1.5d

 

Changelog :

Added :
- Added error reports
- App signing
 

Fixed :
 - Settings should now stay after updates
- Fixed crash when launching a server from a virtual machine
- Fixed crash when updating modlist if a mod was deleted
- Fixed crash when copying mod keys if server was on
- Fixed crash when refreshing server list
- Fixed LauncherFile Import not working
- Some UI glitches


NOTE : Settings have to be reset for this update. They should stay for the next updates though
If you really want your settings back :
1. Open FASTER 1.5d at least once
2. use 'Win+R' and open '%localappdata%\FoxliCorp'
3. Navigate the folders to get the folder named after the old version (example : %localappdata%\FoxliCorp\FASTER_Url_somecharacters\1.4.2 is the save location of the settings from FASTER 1.4b)
4. copy file user.config
5. Replace it in the folder named after the most recent version (here, 1.5.3) (might be in another FASTER_URL_ folder)

6. Open the file and replace all references of FASTER.Properties.Options to FASTER.Properties.Settings (Most importantly the XML tag around line 9 and its closing tag)
7. Restart FASTER



Remember to check GitHub for updates.
You can also join our Discord channel to get some support or have the latest news
All the links are available in FASTER in the "About" tab

 

GitHub link

 

  • Like 1
  • Thanks 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you so much for continued support on this, over the years of running the server for my small arma group I've gone from manual config, to TADST, to FAST then FAST2, and when FAST2 suddenly stopped working a month or so ago I found FASTER in a mad scramble to get things running before the next session. It's awesome to see continued support for these kinds of tools from the community, and it makes running a dedicated server so much easier.

Share this post


Link to post
Share on other sites

In my case it doesn't work with big mods from steam workshop, rhs for example. I get "A Steam Download timed out" error. With smaller mods all works fine

Share this post


Link to post
Share on other sites

Its a problem with SteamCMD keep hitting the update button until it succeeds, it is downloading the files but only partially completing. Pressing update again will let it resume where it left off.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello and thanks for this awesome tool.

 

I have a problem hosting a dedi server with your tool. When I activate "player mods" and try to join it ingame with the very same mods ..... the server kicks me saying the signature is different.

If I use the arma 3 launcher and find my server, it says mods are present but with a "different signature". (the number of mods used is red and none is green)

 

What am I doing wrong ? In FASTER, I just changed "verify signature" to 2, checked the mods I want to use in "Player required mods" and used the "copy mods keys" button (I see the bikeys in the keys folder in my ArmA 3 server folder after that).

 

Any clue please ? TIA!

Share this post


Link to post
Share on other sites

For a test try setting Verify Signatures to 0.

 

Also prob a stupid question but you have all the Addon / Mod Keys in the Keys folder of your server?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Verify signatures to 0 is fine of course but I wanted to use mode 2.

Yes I copied the keys in the Keys server folder and no change.

 

Is there a problem with ArmA 3 latest builds and keys management maybe ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am a bit behind on Arma updates but will do some testing when I get a chance on my server

 

I haven't verified signatures for a while as only allow people that are trusted

Share this post


Link to post
Share on other sites

-Can someone explain the "AI preset" option please ?

 

-Also, is there any way to kick people who don't run the exact list of required mods without using signature check ?

 

-Last thing, if I have the arma 3 game in my steam folder (I don't use SteamCMD), can't I have the mods listed in the "Steam Mods" tab ? I was forced to download the mods creating the SteamCMD folder to use that feature. The only way if you have arma 3 in your steam library seems to be using the "Local Mods" tab. Is that how it is supposed to work ??

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 hours ago, CoolSpy said:

-Can someone explain the "AI preset" option please ?

 

-Also, is there any way to kick people who don't run the exact list of required mods without using signature check ?

 

-Last thing, if I have the arma 3 game in my steam folder (I don't use SteamCMD), can't I have the mods listed in the "Steam Mods" tab ? I was forced to download the mods creating the SteamCMD folder to use that feature. The only way if you have arma 3 in your steam library seems to be using the "Local Mods" tab. Is that how it is supposed to work ??

 

0=Novice 1=Normal 2=Expert 3=Custom

 

If you run ACE and CBA ace has a check PBO and whitelist features, its under ACE common.

 

I believe so.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I've taken the plunge with this today. It's working fine, thank you.

One question so far.. the Open last RPT button doesn't do anything for me?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is there any way to run GM or Contact on a server using FASTER?

 

Also, is there any way we could have a button to auto-load mods onto a server from a launcher preset file?

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 3/14/2020 at 5:16 PM, Tankbuster said:

I've taken the plunge with this today. It's working fine, thank you.

One question so far.. the Open last RPT button doesn't do anything for me?

It's a known bug. I'm working on it

  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

×