Jump to content
dazhbog

Linux Dedicated Server feedback

Recommended Posts

Heyho, I have a strange bug with my arma3 lgms server. I Wana use acre2 an cba on my server. When I start the server with ./arma3 server debug acre is loaded Correctly an I have all function like direct talk and the radio functions. But when I start the server with ./arma3server start I can add the items with the admin/debug console in game, but the most functions of acre are not working. No radio, no direct speech. I can switch the sound volume with tab. But I can configure radios or use a radio. I don't really understand this behavior. 

 

Maybe someone know this bug and can help me. I'm just out of ideas. Thanks in advance. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On Tue May 07 2019 at 8:04 AM, Vekragor said:

Heyho, I have a strange bug with my arma3 lgms server. I Wana use acre2 an cba on my server. When I start the server with ./arma3 server debug acre is loaded Correctly an I have all function like direct talk and the radio functions. But when I start the server with ./arma3server start I can add the items with the admin/debug console in game, but the most functions of acre are not working. No radio, no direct speech. I can switch the sound volume with tab. But I can configure radios or use a radio. I don't really understand this behavior. 

 

Maybe someone know this bug and can help me. I'm just out of ideas. Thanks in advance. 

Look into console output at server startup. Use ./arma3server start && ./arma3server console . Or look into console log files for any errors or stranges.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

hello everyont
i had question about "How to Log RPT File on Linux server" and maybe this is mainstream question

first, i tried use script bash  on my server

#!/bin/bash
# Wrapper file to start the A3 server
# Server installation path
serverConfigDir="/home/steam/steamcmd/arma3/"

# Network settings used in -cfg param
networkConfig="$serverConfigDir/basic.cfg"

# Server configuration settings used in -config param
serverConfig="$serverConfigDir/server.cfg"

# Server profile and difficulty settings used in -name param
profileName="wayc0de"

# mods
# mods="@3den_enhanced;@ace;@ace3extension;@ace_compat_rhs_afrf;@ace_compat_rhs_usaf;@advanced_rappelling;@advanced_sling_loading;@advanced_urban_rappelling;@backpackonchest;@bamse_ctab;@cba_a3;@ctab;@cupterrains_core;@cupterrains_maps;@enhanced_movement;@jbad;@l3-gpnvg18_panoramic_night_vision;@military_gear_pack;@niarms_ar15_rifles;@niarms_core;@niarms_g36_rifles;@niarms_mp5_ace_compatibility;@niarms_mp5_rhs_compatibility;@niarms_mp5_smgs;@complementarypoliceweapons;@project_opfor;@rhsafrf;@rhsusaf;@specialist_military_arms;@task_force_radio;@vcom_ai_v3.3.3"

# // disabled @cup_units;@cup_vehicles;@cup_weapons;@cup_veh_ace_comp;@cup_wep_ace_comp;@alive;@rhs_gref3;@rhs_afrf3;@rhs_usf3;@rhs_ace_comp;@cup_units;@cup_vehicles;@cup_weapons;@cup_veh_ace_comp;@cup_wep_ace_comp;
#
# -mod="$mods" -serverMod="$modss"
# -par=startupparameter.txt 1>>"arma3server_$(date +%s).rpt" 2>>"arma3server_$(date +%s).rpt"

# Server-side mods


# Start server
./arma3server -cfg="/$networkConfig" -config="$serverConfig" -name="$profileName" -world=empty -port=2302 -noSound -filePatching -filePatching -par=startupparameter.txt 1>>"arma3server_$(date +%s).rpt" 2>>"arma3server_$(date +%s).rpt"

this is my parameter for my script bash

-name=wayc0de -profiles=wayc0de -cfg=basic.cfg -config=server.cfg -noSplash -world=empty -skipIntro -noPause

 

still failed

 

and then i tried use command like this

 

./arma3server -name=wayc0de -profiles=wayc0de -cfg=basic.cfg -config=server.cfg -noSplash -world=empty -skipIntro -noPause -filePatching -mod="@3den_enhanced;@ace;@ace3extension;@ace_compat_rhs_afrf;@ace_compat_rhs_usaf;@advanced_rappelling;@advanced_sling_loading;@advanced_urban_rappelling;@backpackonchest;@bamse_ctab;@cba_a3;@ctab;@cupterrains_core;@cupterrains_maps;@enhanced_movement;@jbad;@l3-gpnvg18_panoramic_night_vision;@military_gear_pack;@niarms_ar15_rifles;@niarms_core;@niarms_g36_rifles;@niarms_mp5_ace_compatibility;@niarms_mp5_rhs_compatibility;@niarms_mp5_smgs;@complementarypoliceweapons;@project_opfor;@rhsafrf;@rhsusaf;@specialist_military_arms;@task_force_radio;@vcom_ai_v3.3.3;" 1>>"arma3server_$(date +%s).rpt" 2>>"arma3server_$(date +%s).rpt"

stuck and didnt run

 

when i tried :

./arma3server -name=wayc0de -profiles=wayc0de -cfg=basic.cfg -config=server.cfg -noSplash -world=empty -skipIntro -noPause -filePatching -mod="@3den_enhanced;@ace;@ace3extension;@ace_compat_rhs_afrf;@ace_compat_rhs_usaf;@advanced_rappelling;@advanced_sling_loading;@advanced_urban_rappelling;@backpackonchest;@bamse_ctab;@cba_a3;@ctab;@cupterrains_core;@cupterrains_maps;@enhanced_movement;@jbad;@l3-gpnvg18_panoramic_night_vision;@military_gear_pack;@niarms_ar15_rifles;@niarms_core;@niarms_g36_rifles;@niarms_mp5_ace_compatibility;@niarms_mp5_rhs_compatibility;@niarms_mp5_smgs;@complementarypoliceweapons;@project_opfor;@rhsafrf;@rhsusaf;@specialist_military_arms;@task_force_radio;@vcom_ai_v3.3.3;"  >>"/home/user/steamcmd/arma3/wayc0de/arma3server_$(date +%s).rpt"

 my server run but the RPT file no Log (1kb)

 

So, i just put this on my server 

 

./arma3server -name=wayc0de -profiles=wayc0de -cfg=basic.cfg -config=server.cfg -noSplash -world=empty -skipIntro -noPause -filePatching -mod="@3den_enhanced;@ace;@ace3extension;@ace_compat_rhs_afrf;@ace_compat_rhs_usaf;@advanced_rappelling;@advanced_sling_loading;@advanced_urban_rappelling;@backpackonchest;@bamse_ctab;@cba_a3;@ctab;@cupterrains_core;@cupterrains_maps;@enhanced_movement;@jbad;@l3-gpnvg18_panoramic_night_vision;@military_gear_pack;@niarms_ar15_rifles;@niarms_core;@niarms_g36_rifles;@niarms_mp5_ace_compatibility;@niarms_mp5_rhs_compatibility;@niarms_mp5_smgs;@complementarypoliceweapons;@project_opfor;@rhsafrf;@rhsusaf;@specialist_military_arms;@task_force_radio;@vcom_ai_v3.3.3;"

and my server running without problem but still no RPT files

 

#################UPDATED####################

 

my server and RPT look good with this command :

 

./arma3server -name=wayc0de -profiles=wayc0de -cfg=basic.cfg -config=server.cfg -noSplash -world=empty -skipIntro -noPause -filePatching -mod="@3den_enhanced;@ace;@ace3extension;@ace_compat_rhs_afrf;@ace_compat_rhs_usaf;@advanced_rappelling;@advanced_sling_loading;@advanced_urban_rappelling;@backpackonchest;@bamse_ctab;@cba_a3;@ctab;@cupterrains_core;@cupterrains_maps;@enhanced_movement;@jbad;@l3-gpnvg18_panoramic_night_vision;@military_gear_pack;@niarms_ar15_rifles;@niarms_core;@niarms_g36_rifles;@niarms_mp5_ace_compatibility;@niarms_mp5_rhs_compatibility;@niarms_mp5_smgs;@complementarypoliceweapons;@project_opfor;@rhsafrf;@rhsusaf;@specialist_military_arms;@task_force_radio;@vcom_ai_v3.3.3;" >>/home/wayc0de/steamcmd/arma3/wayc0de/arma3server_$(date +%s).rpt

and finally i got RPT file

 

Thanks in advance. 

Edited by Cpl A. Laksana

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

×