Jump to content
dazhbog

Linux Dedicated Server feedback

Recommended Posts

On 6/21/2018 at 12:49 PM, BrunkPL said:

SO i have 64 bit dedi.

Lack of 64 bit binaries for linux is really huge impact as it will not use all of resources of my dedi box.

 

it's on my TODO list, just no ETA for now

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm trying to load mods onto my server and verify that the client trying to connect has the same mods, but it keeps saying the server and client are different, even though I've literally dragged the mod folder from my computer to my dedicated server a minute before starting the server, so they should be the same version.

 

These are my parameters:
 

equalModRequired = 1;
onUnsignedData = "kick (_this select 0)";
onHackedData = "kick (_this select 0)";
onDifferentData = "kick (_this select 0)";

 

And when I run my server I use the following lines:

script /dev/null
screen -S armaserver
cd steamcmd/arma3
./arma3server -name=server -config=server.cfg "-mod=@ace;@task_force_radio;@CBA_A3"

 

Anyone got an idea what I might be doing wrong? I read somewhere on a Steam thread that Linux doesn't work well with mods and Windows should be used, but I'm not sure how accurate that information is.

Share this post


Link to post
Share on other sites

1st

Be sure your folder structure inside mod is lowercase

2nd

Remember to put key in Keys folder

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 6/24/2018 at 1:28 PM, BrunkPL said:

1st

Be sure your folder structure inside mod is lowercase

2nd

Remember to put key in Keys folder

 

 

I took your advice but I'm running into the same issue.

 

My folder structure looks like this:

- @ ace

- @ cba

- @ tfr

- keys

- - [TF]Nkey8.bikey

- - [TF]Nkey9.bikey

- - a3.bikey

- - ace_3.12.2.33.bikey

- - cba_3.7.1.180604.bikey

- arma3server.exe

 

And I'm using these parameters to run the server:

 

script /dev/null
screen -S armaserver
cd steamcmd/arma3
./arma3server -name=server -config=server.cfg "-mod=@ace;@tfr;@cba"

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 6/25/2018 at 11:03 PM, tRiKy_ch said:

https://community.bistudio.com/wiki/server.cfg#Server_Options

equalmodrequired is deprecated, use verifySIgnature instead

 

I've got the following parameters in my server.cfg:

 

// Signature Verification
onUnsignedData = "kick (_this select 0)";
onHackedData = "kick (_this select 0)";
onDifferentData = "kick (_this select 0)";

 

Yet people are able to connect without having those three mods (ace, CBA & task force radio). They are not kicked upon joining the server for some reason. The icon next to the server is also green but should be red if you don't have the correct mods enabled.

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 hours ago, razzkulz said:

Yet people are able to connect without having those three mods (ace, CBA & task force radio).

Yeah. That's correct.
onUnsignedData -> You have data that you shouldn't have

onHackedData -> Some hacking was detected

onDifferentData -> You have the files you should have. But they have other content than they should.

 

Nothing checks for missing files. Less or equal -> all good.

 

ACE/CBA have their own versioning system though. And AFAIK the ACE one can also block you from playing and kick you out. Might be a setting in the ACE serverside settings.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dedicated 64-bit Linux unable to get RCON to connect. I've set rcon port and password, firewall ports configured, Battleye Server is initialized, but no joy. I fear I'm missing something simple. Anybody else able to get it to work?

 

Alternately are there any other options for remote administration of a Linux server?

 

 

Edited by dingos8
Edit re: firewall

Share this post


Link to post
Share on other sites

Incase anyone ever wondered: the 32 bit linux dedicated server performs a whole lot slower in comparison to running the 64bit windows server under wine64. Just tried it out, same config in both instances (1DS + 1HC), but the wine64 one still runs at 49fps in situations where the linux one already severely dropped (<25)

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

    Good morning everyone, I just joined this whole issue of server creation and I started with a server in Linux. I managed to install and start the arma 3 server but I have a problem and is that the server does not get server.cfg to start the server, simply keeps the name of the provider of the VPS and when you enter appears the mission vote.

 

    Maybe this problem is already solved, but being the last reply about this a little bit old, I want to make sure that there is a current solution to this.

 

Thanks in advance

 

*I just realized that this may not be the right topic to ask for help for this problem, if so please let me know.

Share this post


Link to post
Share on other sites
18 minutes ago, luis57star said:

does not get server.cfg

Do you provide the correct command line arguments?

Is the server.cfg in the same place that you tell the server via the command line argument?

Does the server have read permissions on the cfg?

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 minutes ago, Dedmen said:

Do you provide the correct command line arguments?

Is the server.cfg in the same place that you tell the server via the command line argument?

 

This is the command line that I'm using: ./arma3server -name=server -config=server.cfg

server.cfg is on the server directory and the profile directory

 

Quote

Does the server have read permissions on the cfg?

 

Very new on this so I'm not really sure how to do that or if it's done

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

9 hours ago, Dedmen said:

Do you provide the correct command line arguments?

Is the server.cfg in the same place that you tell the server via the command line argument?

Does the server have read permissions on the cfg?

This is what I got:
arma3@vmi253944:~/steamcmd/arma3$ ls -l arma3server
-rwxr-xr-x 1 arma3 arma3 37358168 Mar 29 16:20 arma3server

Share this post


Link to post
Share on other sites
On ‎3‎/‎29‎/‎2019 at 8:57 PM, AkatsukiRuisu said:

-rwxr-xr-x 1 arma3 arma3 37358168 Mar 29 16:20 arma3server

this tells you that your arma3server executable is owned by the user arma3 and it's main group is arma3. now you have to check if the user arma3 has the rights to read your server.cfg.

Share this post


Link to post
Share on other sites

There still seems to be an issue with Squad Logos not showing up on Linux servers. The old issue that some URLs were sometimes opened locally leading to the image not being found still seems to exist.
I confirmed that using https://units.arma3.com/ always results in the images not showing on Linux servers (joined multiple random public test servers).

However on all windows server it was working fine.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Does anyone know the solution for that problem?

15:07:18 BEServer: cannot find channel #1768298046, users.card=0
15:07:22 Server error: Player without identity varrkan_ua (id 1768298046)
15:07:22 Server error: Player without identity varrkan_ua (id 1768298046)

The connection to server is stuck at empty screen before lobby. It is happened if the Linux Arma 3 server started with a mods like ACE3, CUP, etc. If it started without mods or with a disabled BE - all work perfect. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 4/15/2019 at 11:52 AM, varrkan_ua said:

 


15:07:18 BEServer: cannot find channel #1768298046, users.card=0
15:07:22 Server error: Player without identity varrkan_ua (id 1768298046)
15:07:22 Server error: Player without identity varrkan_ua (id 1768298046)

 

this should't be the error causing  the issue

when you start the server with mods there are all rightly loaded?

full rpt could be helpful

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 4/2/2019 at 12:32 PM, sarogahtyp said:

this tells you that your arma3server executable is owned by the user arma3 and it's main group is arma3. now you have to check if the user arma3 has the rights to read your server.cfg.

 

It has been a while but I finally solve this issue, now the problem that I'm having is with the mods, using; 

 

./arma3server -name=server -config=server.cfg mod="@hebontes_military_training_ground\;@ace\;@cba_a3"

 

Does´t load the mods as it should. and only loads the DLC content.

 

14:50:52 ============================================================================================= List of mods ===============================================================================================
14:50:52 modsReadOnly = false
14:50:52 safeModsActivated = false
14:50:52 customMods = false
14:50:52 hash = '48434E7F0A7386FAFB86D3F1F0FC4DDBBABF7D5D'
14:50:52 hashShort = '87a3a791'
14:50:52                                               name |               modDir |    default |               origin |                                     hash | hashShort | fullPath
14:50:52 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
14:50:52                                Arma 3 DLC Bundle 2 |           dlcbundle2 |       true |            NOT FOUND |                                          |           |
14:50:52                                Arma 3 DLC Bundle 1 |            dlcbundle |       true |            NOT FOUND |                                          |           |
14:50:52                                       Arma 3 Tanks |                 tank |       true |             GAME DIR | 4a14e1ecf1af89ea98224b8f1095e9b61301853e |   cdc7127 | /home/steam/steamcmd/arma3/tank
14:50:52                                     Arma 3 Tac-Ops |               tacops |       true |             GAME DIR | 149f08abc660fd423b38466b4a9d682c410f98e4 |   db38c30 | /home/steam/steamcmd/arma3/tacops
14:50:52                                 Arma 3 Laws of War |               orange |       true |             GAME DIR | 31f89051969e29ea553203c32ca7972501c7b61b |  92db45c3 | /home/steam/steamcmd/arma3/orange
14:50:52                                      Arma 3 Malden |                 argo |       true |             GAME DIR | d8d3ac60c3a99f8414a094d0591c65eea7efc8fd |  e2934170 | /home/steam/steamcmd/arma3/argo
14:50:52                                        Arma 3 Jets |                 jets |       true |             GAME DIR | 408eb80d493aa11fd0d3b8516f65c06596e2b14d |  2a311e2c | /home/steam/steamcmd/arma3/jets
14:50:52                                        Arma 3 Apex |            expansion |       true |             GAME DIR | e458e8b4066613b11f951911ee8d525c9f2f98aa |  a9afa646 | /home/steam/steamcmd/arma3/expansion
14:50:52                                    Arma 3 Marksmen |                 mark |       true |             GAME DIR | 2a255977a9b3a0180e2aa427c1fca640e5c0fe7f |  f1016c78 | /home/steam/steamcmd/arma3/mark
14:50:52                                 Arma 3 Helicopters |                 heli |       true |             GAME DIR | 6a714914a9be47e5fde481c2a28288af05aa6687 |  6cb72e94 | /home/steam/steamcmd/arma3/heli
14:50:52                                       Arma 3 Karts |                 kart |       true |             GAME DIR | 4581dd3a8ab3b5b7864eabded04f77c864edc4b4 |  3e38263e | /home/steam/steamcmd/arma3/kart
14:50:52                                        Arma 3 Zeus |              curator |       true |             GAME DIR | 2f79d7e68f01c426656a12e210984bfd580117be |  e210394d | /home/steam/steamcmd/arma3/curator
14:50:52                                             Arma 3 |                   A3 |       true |            NOT FOUND |                                          |           |
14:50:52 ==========================================================================================================================================================================================================

Share this post


Link to post
Share on other sites
35 minutes ago, AkatsukiRuisu said:

./arma3server -name=server -config=server.cfg mod="@hebontes_military_training_ground\;@ace\;@cba_a3"

 

Does´t load the mods as it should.

Well yes. The parameter is "-mod" not "mod"

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Dedmen said:

Well yes. The parameter is "-mod" not "mod"

 

Well yeah, I just solved that. Now I'm having another issue;

 

Using this; ./arma3server -name=server -config=server.cfg -mod="cba_a3\;@2035_russian_armed_forces\;@ace\;@acex\;@hebontes_military_training_ground"

 

I only have this; 

16:56:18 ============================================================================================= List of mods ===============================================================================================
16:56:18 modsReadOnly = true
16:56:18 safeModsActivated = false
16:56:18 customMods = true
16:56:18 hash = '48434E7F0A7386FAFB86D3F1F0FC4DDBBABF7D5D'
16:56:18 hashShort = '87a3a791'
16:56:18                                               name |               modDir |    default |               origin |                                     hash | hashShort | fullPath
16:56:18 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
16:56:18                  Hebontes Military Training Ground | @hebontes_military_training_ground |      false |             GAME DIR | da39a3ee5e6b4b0d3255bfef95601890afd80709 |  11fdd19c | /home/steam/steamcmd/arma3/@hebontes_military_training_ground
16:56:18             Advanced Combat Environment Extras 3.4.2 |                      |      false |            NOT FOUND |                                          |           | @acex/
16:56:18                                Arma 3 DLC Bundle 2 |           dlcbundle2 |       true |            NOT FOUND |                                          |           |
16:56:18                                Arma 3 DLC Bundle 1 |            dlcbundle |       true |            NOT FOUND |                                          |           |
16:56:18                                       Arma 3 Tanks |                 tank |       true |             GAME DIR | 4a14e1ecf1af89ea98224b8f1095e9b61301853e |   cdc7127 | /home/steam/steamcmd/arma3/tank
16:56:18                                     Arma 3 Tac-Ops |               tacops |       true |             GAME DIR | 149f08abc660fd423b38466b4a9d682c410f98e4 |   db38c30 | /home/steam/steamcmd/arma3/tacops
16:56:18                                 Arma 3 Laws of War |               orange |       true |             GAME DIR | 31f89051969e29ea553203c32ca7972501c7b61b |  92db45c3 | /home/steam/steamcmd/arma3/orange
16:56:18                                      Arma 3 Malden |                 argo |       true |             GAME DIR | d8d3ac60c3a99f8414a094d0591c65eea7efc8fd |  e2934170 | /home/steam/steamcmd/arma3/argo
16:56:18                                        Arma 3 Jets |                 jets |       true |             GAME DIR | 408eb80d493aa11fd0d3b8516f65c06596e2b14d |  2a311e2c | /home/steam/steamcmd/arma3/jets
16:56:18                                        Arma 3 Apex |            expansion |       true |             GAME DIR | e458e8b4066613b11f951911ee8d525c9f2f98aa |  a9afa646 | /home/steam/steamcmd/arma3/expansion
16:56:18                                    Arma 3 Marksmen |                 mark |       true |             GAME DIR | 2a255977a9b3a0180e2aa427c1fca640e5c0fe7f |  f1016c78 | /home/steam/steamcmd/arma3/mark
16:56:18                                 Arma 3 Helicopters |                 heli |       true |             GAME DIR | 6a714914a9be47e5fde481c2a28288af05aa6687 |  6cb72e94 | /home/steam/steamcmd/arma3/heli
16:56:18                                       Arma 3 Karts |                 kart |       true |             GAME DIR | 4581dd3a8ab3b5b7864eabded04f77c864edc4b4 |  3e38263e | /home/steam/steamcmd/arma3/kart
16:56:18                                        Arma 3 Zeus |              curator |       true |             GAME DIR | 2f79d7e68f01c426656a12e210984bfd580117be |  e210394d | /home/steam/steamcmd/arma3/curator
16:56:18                                             Arma 3 |                   A3 |       true |            NOT FOUND |                                          |           |
16:56:18 ==========================================================================================================================================================================================================

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, AkatsukiRuisu said:

 

Using this; ./arma3server -name=server -config=server.cfg -mod="@cba_a3\;@2035_russian_armed_forces\;@ace\;@acex\;@hebontes_military_training_ground"***

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
21 hours ago, AkatsukiRuisu said:

-mod="cba_a3\;@2035_russian_armed_forces\;@ace\;@acex\;@hebontes_military_training_ground"

CBA is missing the @

 

21 hours ago, AkatsukiRuisu said:

Advanced Combat Environment Extras 3.4.2 |                      |      false |            NOT FOUND |                                          |           | @acex/

Sounds like wrong foldername.

 

Also the game only logs hebontes and ace. Sounds to me like that's not actually the commandline that you are giving to the server.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

×