Jump to content
Sign in to follow this  
Dwarden

ARMA 2: OA beta build 108074 MP compatible build, post 1.62 release)

Recommended Posts

http://www.arma2.com/beta-patch.php

mirror :

+ installer fixes

+ unspecified fixes

[104648] Fix: Initialization of backpack in vehicles in MP

[103718] Fixed: AI no longer fires on targets it does not see, only is reported by other group members.

+ more BattlEye server side filters http://forums.bistudio.com/showthread.php?138736-Introducing-Server-side-Event-Logging-Blocking&p=2364961&viewfull=1#post2364961

+ fixed SSL issues with secureID http://forums.bistudio.com/showthread.php?143091-Secure-ID-progress&p=2329137#post2329137

[102678] Fixed: switchWeapon action broken (https://dev-heaven.net/issues/71136)

+ way more crash fixes both scripting and else

[102493] Fixed: execFSM/doFSM/commandFSM causes crash with non fsm file

[102469] Fixed: initAmbientLife causes a crash (https://dev-heaven.net/issues/71001)

[102440] Fixed: Smooth camera could sometimes jump very far briefly (caused crash https://dev-heaven.net/issues/32444)

+ more crash fixes including the MP fire+ground hit one

[102106] Fixed: Joystick state reset on start

[102082] Fixed: gearSlotData causes crash when no valid control is given (https://dev-heaven.net/issues/70912)

[101333] A new mission.sqm unit value forceHeadlessClient used to mark a role reserved for a HC (https://dev-heaven.net/issues/67648)

+ hotfixed crash from 101141 changes

[101141] Fixed: Scripting functions aimPos, eyePos, eyeDirection fixed for a crew (https://dev-heaven.net/issues/38606#change-152548)

[101032] New: Scripting function hasInterface to allow detecting a headless client or a dedicated server.

[100540] Fixed: Users connecting with blocked CD keys were sometimes shown "You are banned" message instead of "Bad CD Key".

+ SSL fix http://forums.bistudio.com/showthread.php?143091-Secure-ID-progress&p=2273013&viewfull=1#post2273013

+ multiple crash cases resolved (thanks to all who reported)

[100296] Fixed: MP: Player head movement using numpad keys was not visible to other players.

[100257] Fixed: ballisticsComputer uses wrong velocity (https://dev-heaven.net/issues/6823)

+ some beta regressions fixed, shall hotfix some of the often crashes of client/server seen in past weeks

+ possible slight performance increase when using BE filters

the build contain quite some of crash fixes I mentioned last two weeks

suggested to be used for server hosting as it shall be noticeably stabler

(if you still get any crashes, it's very important for us to get server's mdmp,bidmp,rpt files

(compressed e.g. to my email (which is my BIForum nickname @ bistudio.com)with subject CRASH)

BattlEye compatibility: ... SUPPORTED, enjoy ! ...

note: also deployed on STEAM! (inside "test" branch, default beta is 103419)

+++

Data fixes and improvements by the Community Config Project (CCP)

Changelog: https://dev-heaven.net/versions/1391

More info: http://forums.bistudio.com/showthread.php?141732-ARMA-2-Community-Configuration-Project-(A2CCP)

Edited by Dwarden

Share this post


Link to post
Share on other sites

Unable to install it says: 1% is not a win32 application...also the installer is a 7zip .sfx file

Share this post


Link to post
Share on other sites
What are the "unspecified fixes" in this patch?

installer fix shall resolve issue with unknown CDkey error for owners of ACR DLC

other fixes shall include some stability and security issues resolved ...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Unable to install it says: 1% is not a win32 application...also the installer is a 7zip .sfx file

I got the same problem here, unable to install.

/KC

Share this post


Link to post
Share on other sites

Working here for me - Just using the internal zip program within Windows Server 2008 R2 (x64) here to open the zip file and run from within.

Edited by LondonLad
Editied to give a better OS description

Share this post


Link to post
Share on other sites
Working here for me - Just using the internal zip program within Windows (Server) x64 here to open the zip file and run from within.

Not working for me. I used 7zip (tested archive first, 7zip reported 'no errors'. Extracted, ran the .exe, agreed to the install, & got the "1% is not a win32 application" error.

Tried again after using the XP built-in decompressor - same failure.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Installed fine for me on win7-64 !

Downloaded zip yesterday, right-clicked and "Extract All ..." - then run exe from unzipped folder.

Downloaded the zip again 5 minutes ago and repeated the above (removed the previous beta folder first), still installed fine.

Edited by =WFL= Sgt Bilko

Share this post


Link to post
Share on other sites

1. need to know what OS the fails happen on

2. are you on limited rights account? (non admin)

3. what game type you have ? OA, CO, RFT ?

4. what game distribution is it ? retail, steam, sprocket ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Installed fine for me on win7-64 !

Downloaded zip yesterday, right-clicked and "Extract All ..." - then run exe from unzipped folder.

Same for me. Install ran normally (non-Steam). A2 CO (A2 retail download + OA retail DVD) + PMC (Sprocket) + BAF (Sprocket) + ACR (Sprocket).

Edited by OMAC

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have the same problem with "%1 is not a valid win32 application" error.

I download,extract with winrar,run it,click yes to install,extracts,then gives the error instead of asking for final confirmation to install.

And to the questions:

1.Windows XP 64-bit

2.I am on an administrator account,the only account on the pc,running as admin and compatibility settings make no difference.

3.Arma 2 CO,A2 installed,then installed OA to make CO.

4.Retail DVD for both A2 and OA.

I also downloaded the patch onto a separate computer that doesn't have Arma2 installed that's running Windows XP 32-bit, and the same error occurs in the same order.

Edited by crs24

Share this post


Link to post
Share on other sites

and previous betas are ok?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I've installed every beta since 102936, and never had a problem before now. I redownloaded a couple of the previous ones to test, they run normally.The previous,106400, works normally and installed normally as well.This is the only beta I've had a installation problem with.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ok guys can you get me some screenshot of the error ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Game is broken in MP with the latest beta (not sure from which beta exactly). I start MP by LAN, Utes map, War welcome scenario on my first computer. Then I join to this server from my second computer and start the game. The problem is that the player on the host computer cannot respawn after death. The player from joined computer can respawn fine. If I disable beta on both computers then everything works good.

Share this post


Link to post
Share on other sites

any errors in arma2oa.rpt ... more likely it's related to the changes which now classify the undeclared variables also in spawn etc. ... breaks our own scripts and modules too , they need to be updated

Share this post


Link to post
Share on other sites

Unable to install beta patch

Same error "%1 is not a valid win32 application"

XP SP3 32-bit

Default admin account

A2 CO 106400, A2+OA+beta 106400

Both DVD retail

My screenshots would be useless due non-english localization

Share this post


Link to post
Share on other sites

My system:

XP Pro 32 SP3

Using 7zip

Admin account

A2CO from ArmA X boxed DVD retail set, currently v1.62/1.11

Imageshack seems to be down so there's a screenshot on Flickr

The error actually originates from 7zip, whatever is used to decompress the download.

Sorry, have to do some work stuff right now. Later I'll try uninstalling 7zip & see what happens using only the Windoze built-in decompressor.

Oh, and last beta I actually installed was 106400 having been hors de combat for a while. Never had problems installing with any beta before this.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I use winrar,it always says 7-zip,which I don't have installed. The error I get is exactly the same as the picture posted shows.I think that's more in relation to how the application description says "7z setup SFX" than 7-zip the .zip extractor as a separate program. I've also tried the default extractor with winrar uninstalled,no difference.

Edited by crs24

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ah, seems I was too terse. I meant that it's 7zip that reports an error rather than Windows, also did not mean there's any problem with the installed 7zip. The error indicates that there's a problem at the self-extraction stage in the unzipped executable.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Does the installation report the "%1 is not a valid win32 application" error before the patching started of somewhat during it?

Can somebody with this issue try to:

1. unzip the *.zip file to get the exe

2. rename the exe to *.7z and unpack it to get three other exe files

3. run the patch exe itself

Does the patch exe complain about "%1 is not a valid win32 application" too?

(Only to eliminate the issue is inside 7z SFX?)

Share this post


Link to post
Share on other sites

OK, just tried steps 1-3 with a freshly unzipped copy. Windows reports that

"...ARMA2_OA_Build_107882.exe is not a valid Win32 application". Doesn't even try to start the install.

With the primary-unzipped exe, I get first the "Open file - Security Warning" box; hit "Run" ;

"Do you want to Install the [patch details]?" hit "yes";

Then I see the extract window - last figure it shows is "84%" before the error box comes up with the "1% is not a valid win32 application".

Share this post


Link to post
Share on other sites

Out of curiosity, does everyone with this error have Windows XP? Both computers I tried it on have XP, both have errors.Im suspecting something is wrong with how XP runs it.

Unmodified,after extracting from zip,I click it,runs,click yes to install,extracts fully(or so it appears)with 99% the last number,like it normally does with the others,then when the extracting window disappears,instead of popping up the final confirmation window about patching arma,it gives the error.

After renaming the exe to 7z and extracting it,attempting to run the extracted patch exe simply gives a not valid win32 error,it does not even start.

It appears the patch application is bugged somehow,which is why it can run the unmodified exe,then fails after extracting and attempting to run the patch.

Edited by crs24

Share this post


Link to post
Share on other sites
1. need to know what OS the fails happen on

2. are you on limited rights account? (non admin)

3. what game type you have ? OA, CO, RFT ?

4. what game distribution is it ? retail, steam, sprocket ?

install fails: Win XP 32, ArmA II X + ACR all non steam.

installer is starting extraction and stops at around 80% self extraction with this:

"% 1 is not a valid win32 application"

Edited by Ulanthorn

Share this post


Link to post
Share on other sites
Out of curiosity, does everyone with this error have Windows XP?

Npw my 7950 GPU has arrived I'll finish building my system tomorrow & put W8 back onto the SSD, then try the install again.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
Sign in to follow this  

×