Jump to content
Sign in to follow this  
xeno

co30 DominationA2! One Team

Recommended Posts

It's an odd bug, nothing of interest in the server or client rpt. After many crashes, we found that if the player notices a frame rate drop while they're in the ammo box, they can quickly press G again to get out and avoid the crash.

You know about the issue caused by server admins using old arma2 bandwidth basic.cfg settings right? When clients try to open the box, they freeze. If BE is enabled, it will kick them off because they are frozen. This was reported by alef in the DH Wave chatbox.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Funny thing is, those boxes are only created local on the clients. Probably some new code in OA which tries to sync and fails, really no idea.

Edit: Little update...

What I could reproduce was, that when I joined my server again (persistent) I got a major performance drop as soon as I opened the gear dialog (ammobox).

So it's definately an error/bug in OA. As ArmA2 boxes with much more content didn't show that behaviour and had no performance drop at all.

Happens after mission start too, major performance drop.

But no crash.

Xeno

From what I've seen, the client won't *always* crash.

Also, in the hope of being more specific, it isn't a CTD, it's a lockup requiring CTRL-ALT-DEL and killtask.

edit* Ah, yes, I forgot, the ammo boxes are client side only. That has to be relevant.

---------- Post added at 08:37 AM ---------- Previous post was at 08:35 AM ----------

You know about the issue caused by server admins using old arma2 bandwidth basic.cfg settings right? When clients try to open the box, they freeze. If BE is enabled, it will kick them off because they are frozen. This was reported by alef in the DH Wave chatbox.

No I didn't know about that. I've had my rented server going for less than a day and so have not looked under the bonnet yet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

since yesterday at ammoboxes the game will feeze...but I could avoid this by clearing loadout befor open the box. I had to do this only the first time I wanted to open a ammobox.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Stopping development of Dom for now until BIS has adressed the (locally created) ammo crate problem in OA.

There are more weird MP bugs in OA like driving downhill and out of nothing you simply die.

Xeno

Share this post


Link to post
Share on other sites

Another issue experienced, I'm not too sure whether it's a Dom problem or an OA issue (although it seems far more likely to be the latter) involved the rescue the downed heli crew mission; we had a frustrating 15 minutes watching the pilots go to get into our helicopter, standing at the 'ready' position nearby the heli, and just staying there, not doing anything. We tried every permutation of the state of the helicopter, commands, and the men, but they did nothing.

I must say, however, that this Dom map has already given us some of our most varied and enjoyable missions and stories, from clever AI ambushes to constant AA engagements, it keeps you on your toes and adapting to a strategic climate that feels totally different from ArmA 2's temperate climate. It feels very much more like you're fighting on their turf and their rules.

Edited by DaveP

Share this post


Link to post
Share on other sites
Another issue experienced, I'm not too sure whether it's a Dom problem or an OA issue (although it seems far more likely to be the latter) involved the rescue the downed heli crew mission; we had a frustrating 15 minutes watching the pilots go to get into our helicopter, standing at the 'ready' position nearby the heli, and just staying there, not doing anything. We tried every permutation of the state of the helicopter, commands, and the men, but they did nothing.

No idea why the pilots don't follow orders in OA anymore.

Have you tried with no human player in the rescue chopper ?

Xeno

Share this post


Link to post
Share on other sites

No I didn't know about that. I've had my rented server going for less than a day and so have not looked under the bonnet yet.

You can either omit the -cfg=basic.cfg param, or get rid of the bandwidth settings by commenting them out in basic.cfg, and the problem disappears. (the freeze issue at base only)

(EDIT: The issue persists with dropped boxes?!)

Edited by oktane

Share this post


Link to post
Share on other sites
No idea why the pilots don't follow orders in OA anymore.

Have you tried with no human player in the rescue chopper ?

Xeno

Yeah, we did, it's all so rather odd although did lead to a quite epic moment when the search 'mob' of men galloped over the hill towards us and we mowed them down with the (by now engine destroyed by an RPG ambush) Heli's minigun

Share this post


Link to post
Share on other sites

OA Only 2.17 Test Release

Ammobox performance problems (freezes and crashes) should be gone now with this version. Wrote a workaround for loading an ammobox in the east MHQ.

The OA version still uses only OA content so all players can play it and not only those who have ArmA 2 allready.

Download:

http://dev-heaven.net/projects/domination/files

The mission package now includes the following versions:

- West

- West AI

- West Revive

- West Ranked

- East

- East AI

- East Revive

- East Ranked

Enjoy!

And have fun...

Xeno

Share this post


Link to post
Share on other sites

Did you remove the Lee Enfield from the weapons crate at base flag?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Did you remove the Lee Enfield from the weapons crate at base flag?

Yes, for now. It was one of the weapons I'd not expect that anybody is using it :)

Xeno

Share this post


Link to post
Share on other sites

Haha! It's a great rifle. Very accurate and with all the stopping power you'd ever need. It's bolt-action mechanism and slow rate of fire really makes you conserve ammo too, since every shot has count.

Share this post


Link to post
Share on other sites
There are more weird MP bugs in OA like driving downhill and out of nothing you simply die.

Ouch. BIS has revived the old motorcycle bug from Arma1 or something?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Been playing on our server today with about 30 people on 2.17, still experiencing the ammo box crashes and lagging. I didn't experience the problems but we had about half the server crash out at once when someone accessed an ammobox from the MHQ. The game turned into a slideshow after they crashed and then the server crashed.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Xeno,

Infectious and I are talking of the same server...It seems our server runs stable on other missions, just Domi is letting us down.

We have had hundreds of entries in our server report of this:

2010/06/30, 16:59:46 Cannot use magazine in muzzle ACE_ParachuteRoundPack

2010/06/30, 16:59:47 Server: Object 10:133 not found (message 213)

2010/06/30, 16:59:50 Protocol bin\config.bin/RadioProtocolEN/: Missing word light

2010/06/30, 16:59:51 Warning Message: No entry 'bin\config.bin/CfgMagazines.RH_57x28mm_50RND_Mag'.

2010/06/30, 16:59:51 Warning Message: No entry '.picture'.

2010/06/30, 16:59:51 Warning Message: '/' is not a value

2010/06/30, 16:59:51 Warning Message: No entry '.scope'.

2010/06/30, 16:59:51 Warning Message: '/' is not a value

2010/06/30, 16:59:51 Warning Message: Error: creating magazine RH_57x28mm_50RND_Mag with scope=private

2010/06/30, 16:59:51 Warning Message: No entry '.displayName'.

2010/06/30, 16:59:51 Warning Message: '/' is not a value

2010/06/30, 16:59:51 Warning Message: No entry '.nameSound'.

2010/06/30, 16:59:51 Warning Message: '/' is not a value

2010/06/30, 16:59:51 Warning Message: No entry '.Library'.

2010/06/30, 16:59:51 Warning Message: No entry '.libTextDesc'.

2010/06/30, 16:59:51 Warning Message: '/' is not a value

2010/06/30, 16:59:51 Warning Message: No entry '.type'.

2010/06/30, 16:59:51 Warning Message: '/' is not a value

2010/06/30, 16:59:51 Warning Message: No entry '.count'.

2010/06/30, 16:59:51 Warning Message: '/' is not a value

2010/06/30, 16:59:51 Warning Message: No entry '.maxLeadSpeed'.

2010/06/30, 16:59:51 Warning Message: '/' is not a value

2010/06/30, 16:59:51 Warning Message: No entry '.initSpeed'.

2010/06/30, 16:59:51 Warning Message: '/' is not a value

2010/06/30, 16:59:51 Warning Message: No entry '.reloadAction'.

2010/06/30, 16:59:51 Warning Message: '/' is not a value

2010/06/30, 16:59:51 Warning Message: No entry '.modelSpecial'.

2010/06/30, 16:59:51 Warning Message: '/' is not a value

2010/06/30, 16:59:51 Warning Message: No entry '.ammo'.

2010/06/30, 16:59:51 Warning Message: '/' is not a value

Then it finally crashes after 1 hour with this entry:

2010/06/30, 17:02:45 Cannot use magazine in muzzle ACE_ParachuteRoundPack

2010/06/30, 17:02:45 Client: Local object 7:163 not found

2010/06/30, 17:02:45 Client: Object 7:163 (type Type_82) not found.

2010/06/30, 17:02:45 Client: Object 7:163 (type Type_82) not found.

2010/06/30, 17:02:48 Protocol bin\config.bin/RadioProtocolEN/: Missing word light

2010/06/30, 17:02:48 Warning: Cleanup player - person 7:158 not found

2010/06/30, 17:02:51 Server: Object 9:128 not found (message 121)

2010/06/30, 17:02:51 Server: Object 9:129 not found (message 121)

2010/06/30, 17:02:51 Server: Object 18:32 not found (message 121)

2010/06/30, 17:02:51 Server: Object 19:26 not found (message 121)

2010/06/30, 17:02:51 Server: Object 18:33 not found (message 121)

2010/06/30, 17:02:52 Server: Object 9:130 not found (message 121)

2010/06/30, 17:02:52 Server: Object 10:139 not found (message 121)

2010/06/30, 17:02:52 Server: Object 19:27 not found (message 121)

2010/06/30, 17:02:52 Server: Object 18:34 not found (message 121)

2010/06/30, 17:02:52 Server: Object 9:133 not found (message 121)

2010/06/30, 17:02:52 Server: Object 10:140 not found (message 121)

2010/06/30, 17:02:52 Server: Object 9:134 not found (message 121)

2010/06/30, 17:02:52 Server: Object 10:141 not found (message 121)

2010/06/30, 17:02:52 Server: Object 18:35 not found (message 121)

2010/06/30, 17:02:52 Server: Object 9:135 not found (message 121)

2010/06/30, 17:02:53 Server: Object 18:36 not found (message 121)

2010/06/30, 17:02:53 Server: Object 18:37 not found (message 121)

2010/06/30, 17:02:53 Server: Object 19:33 not found (message 121)

2010/06/30, 17:02:53 Server: Object 9:136 not found (message 121)

2010/06/30, 17:02:53 Server: Object 10:142 not found (message 121)

2010/06/30, 17:02:54 Server: Object 18:38 not found (message 121)

2010/06/30, 17:02:54 Server: Object 9:137 not found (message 121)

2010/06/30, 17:02:54 Server: Object 9:138 not found (message 121)

2010/06/30, 17:02:54 Server: Object 10:143 not found (message 121)

2010/06/30, 17:02:54 Server: Object 9:139 not found (message 121)

2010/06/30, 17:02:54 Server: Object 18:39 not found (message 121)

2010/06/30, 17:02:54 Server: Object 10:144 not found (message 121)

2010/06/30, 17:02:54 Server: Object 10:145 not found (message 121)

2010/06/30, 17:02:54 Server: Object 9:140 not found (message 121)

2010/06/30, 17:02:54 Server: Object 18:40 not found (message 121)

2010/06/30, 17:02:54 Server: Object 10:146 not found (message 121)

2010/06/30, 17:02:54 Server: Object 18:41 not found (message 121)

2010/06/30, 17:02:54 Server: Object 18:42 not found (message 121)

2010/06/30, 17:02:55 Server: Object 9:142 not found (message 213)

2010/06/30, 17:02:59 Protocol bin\config.bin/RadioProtocolEN/: Missing word light

2010/06/30, 17:03:02 Client: Object 19:35 (type Type_67) not found.

2010/06/30, 17:03:02 Client: Object 19:35 (type Type_66) not found.

2010/06/30, 17:03:02 Client: Object 19:35 (type Type_67) not found.

2010/06/30, 17:03:03 Server: Object 19:36 not found (message 121)

2010/06/30, 17:03:03 Server: Object 10:147 not found (message 213)

2010/06/30, 17:03:03 Server: Object 9:143 not found (message 213)

2010/06/30, 17:03:03 Server: Object 18:43 not found (message 213)

2010/06/30, 17:03:03 Server: Object 10:148 not found (message 213)

2010/06/30, 17:03:04 Server: Object 18:44 not found (message 213)

2010/06/30, 17:03:04 Server: Object 9:144 not found (message 213)

2010/06/30, 17:03:05 Server: Object 19:38 not found (message 213)

2010/06/30, 17:03:09 Server: Update of object 19:41 arrived from nonowner

2010/06/30, 17:03:10 SetFace error: class CfgFaces.MilesHead.Face14 not found

2010/06/30, 17:03:10 Error: Error during SetFace - class CfgFaces.MilesHead.Face14 not found

2010/06/30, 17:03:10 No speaker given, patched to Male01EN

2010/06/30, 17:03:10 Protocol bin\config.bin/RadioProtocolEN/: Missing word light

2010/06/30, 17:03:10 Server: Object 19:43 not found (message 213)

2010/06/30, 17:03:12 Warning Message: SFX Fire_SFX_v06 not found

2010/06/30, 17:03:12 Warning Message: SFX Fire_SFX_v04 not found

2010/06/30, 17:03:19 Server: Object 7:170 not found (message 213)

2010/06/30, 17:03:19 Server: Object 7:171 not found (message 213)

2010/06/30, 17:03:19 Server: Object 7:172 not found (message 213)

2010/06/30, 17:03:19 Server: Object 7:173 not found (message 213)

2010/06/30, 17:03:19 Client: Remote object 19:0 not found

2010/06/30, 17:03:19 Client: Remote object 19:34 not found

2010/06/30, 17:03:21 Protocol bin\config.bin/RadioProtocolEN/: Missing word light

2010/06/30, 17:03:26 Server: Object 18:45 not found (message 213)

2010/06/30, 17:03:27 Server: Object 10:149 not found (message 213)

2010/06/30, 17:03:29 Server: Object 9:145 not found (message 213)

2010/06/30, 17:03:32 Protocol bin\config.bin/RadioProtocolEN/: Missing word light

2010/06/30, 17:03:39 Server: Object 18:46 not found (message 213)

In hope that helps.....:j:

Edited by UGLY58

Share this post


Link to post
Share on other sites
, I missed the part of the error that mentions warfare2vehicles

Oddly, I joined our server and picked Superpowers. Was there a Parameter "Cooperative" before?",.... a few mins later I recieved this "warfare2vehicles" error, though I'm still playing.

No mods

1.07

Any Ideas?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Infectious and I are talking of the same server...It seems our server runs stable on other missions, just Domi is letting us down.

Your server crashed because of somebody connecting with ACE not because of the mission.

Never ever run a public server without verifySignatures.

Xeno

---------- Post added at 13:25 ---------- Previous post was at 13:23 ----------

;1668708']Weapons crate crashes are getting annoying' date=' I'm sure you're working on it, but any ETA?[/quote']

Ask BIS when they are going to fix the problem. There's nothing I can do.

If the problem doesn't get adressed by BIS, I really quit and do nothing anymore.

Xeno

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oh, oh...I already thought the failure is not on your side. I'm sure that BIS will fix this ASAP!

No need to quit. You just relax for that time. We need you! ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Havnt seen the ammocrate bug since ver 2.17

But another thing is the AI-recruitment stops working pretty fast in the ai ver. This also happened in the non-OA ver just seems to happen a lot sooner now. Players who been on the server from start can recruit, but if reconnect recruitment are all over :(

Also when happening the "Recruit Barracs" text goes all the way to the buttom left on the map.

Edited by [HUD]Dorph

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ammo crate bug still exists, some of us got it today, though not as often. It usually happens with the deployed ammo crate, not the one at the base for some reason

Share this post


Link to post
Share on other sites

Xeno,

Thanks for the analysis and I had turned off key signatures as a attempt to diagnose the issue, but thanks for the tip. We will get them back on ASP.

Come on BI sort this issue please, we are all trying to use OA but frankly will be ditching it from our server if we can`t resupply correctly. Just when 1.07 made Arma2 nicely stable along comes what is proving to be imo a rushed effort.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×