Jump to content
Dwarden

Arma 3 STABLE server 1.94 "performance binary" feedback

Recommended Posts

1.62.138239 new PROFILING branch with PERFORMANCE binaries, v18, server and client, windows/linux

+ fixed addWeaponCargo global BattlEye filter

+ fixed info returned for AddItemCargo,AddMagazienCargo,AddBackpackCargo global BattlEye filters

+ no more blank adminPasswords allowed

+ resolved issues with server-side BattlEye updates, mainly linux

+ fixed not removing collision geometry of hidden AI soldier with disabled simulation

https://www.dropbox.com/sh/582opsto4mmr8d8/3BSy9PdRGm

https://drive.google.com/folderview?id=0B03-H4YIbhkFMUt5RzNqZjFlNGs

available via STEAMklient/STEAMcmd as branch too, read https://community.bistudio.com/wiki/Arma_3_Steam_Branches#Arma_3_Server

Share this post


Link to post
Share on other sites

Any updates from BI on the 3FPS / memory issues? Still getting an app hang / memory leak crash. The <3 FPS bug isn't happening as much now. The game has just crashes full stop. I noticed the crashes have been happening between 2200–2900Mb ram used...
I haven't tried yet, but was it fixed in the latest dev / profiling builds?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Latest Profiling-branch via Steam.

 

Just played as infantry on MP server for about 1 - 1.5 hour, without problems. Reconnected as pilot, CTD (STATUS_ACCESS_VIOLATION) within 10 - 15 minutes, twice.

View distance as infantry was ±3200, iirc, as pilot it was 7000, which used to work just fine pre-1.62. Now, FPS never went below 25, AFAIK.

 

Crash reports:

https://dl.dropboxusercontent.com/u/11459075/ArmA/ArmaReport_Log_20160912T221254_Mathias.zip

 

https://dl.dropboxusercontent.com/u/11459075/ArmA/ArmaReport_Log_20160912T224135_Mathias.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

thanks eagle-eye, on it ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

1.62.138440 new PROFILING branch with PERFORMANCE binaries, v19, server and client, windows/linux

+ fixed Linux server issues with real paths (relative to full)

https://www.dropbox.com/sh/582opsto4mmr8d8/3BSy9PdRGm

https://drive.google.com/folderview?id=0B03-H4YIbhkFMUt5RzNqZjFlNGs

available via STEAMklient/STEAMcmd as branch too, read https://community.bistudio.com/wiki/Arma_3_Steam_Branches#Arma_3_Server

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

1.62.138470 new PROFILING branch with PERFORMANCE binaries, v20, server and client, windows/linux

+ fixed multiple crashes

https://www.dropbox.com/sh/582opsto4mmr8d8/3BSy9PdRGm

https://drive.google.com/folderview?id=0B03-H4YIbhkFMUt5RzNqZjFlNGs

available via STEAMklient/STEAMcmd as branch too, read https://community.bistudio.com/wiki/Arma_3_Steam_Branches#Arma_3_Server

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

1.64.138510 new PROFILING branch with PERFORMANCE binaries, v0, server and client, windows/linux

+ sync with 1.64.stable (with 1.62.perf changes/features which didn't make it into 1.64.stable)

https://www.dropbox.com/sh/582opsto4mmr8d8/3BSy9PdRGm

https://drive.google.com/folderview?id=0B03-H4YIbhkFMUt5RzNqZjFlNGs

available via STEAMklient/STEAMcmd as branch too, read https://community.bistudio.com/wiki/Arma_3_Steam_Branches#Arma_3_Server

Share this post


Link to post
Share on other sites

i Dwarden I updated the new binaries as usual but Arma crashed for me everytime. reverted back to previous settings. It generated a report but i dont know how to link it here??

Share this post


Link to post
Share on other sites

i need more information

crash when ?

if server uses 1.64.148510 instead 1.64.148497 ?

where is the RPT with log entries from the crash?

(seen that would give me answers like: what's the commandline ? what's mission ? what's OS ? etc.)

are there any crash dumps (mdmp, bidmp) generated etc.

p.s. make sure you have all files updated to 1.64.stable before replacing the binary

e.g. there is new physx library version so using 1.62 binary with 1.64 files is not gunna to work

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi this crash is being happening for long time since 1.62, I want to research the error which is "integer_divider_byzero" in the wiki log and it is not there, getting also the "status acces violation " error after that mostly. I am using the performance binaries with a custom malloc if that helps. Here is my crash report log. Thank for all the work.

 

https://mega.nz/#!fJc2SZ4S!rWu3tJT5raMbWCOKCa5G5StbIaS6iCSa1L6D75YmcrA

Share this post


Link to post
Share on other sites

i need more information

crash when ?

if server uses 1.64.148510 instead 1.64.148497 ?

where is the RPT with log entries from the crash?

(seen that would give me answers like: what's the commandline ? what's mission ? what's OS ? etc.)

are there any crash dumps (mdmp, bidmp) generated etc.

p.s. make sure you have all files updated to 1.64.stable before replacing the binary

e.g. there is new physx library version so using 1.62 binary with 1.64 files is not gunna to work

Hi Dwarden

 

Heres the report: https://www.dropbox.com/s/6k817j4p8mkpc0q/ArmaReport_Log_20160922T213339_Chris.zip?dl=0

 

I had just updated the binaries and opened the arma 3 launcher. when I hit play though it just crashed. I only have Player Unknowns Battle Royale mod selected.

 

Hope this helps.

 

thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Getsuga_10Shou those are crashes from 1.62 not 1.64

Share this post


Link to post
Share on other sites

I've stopped getting the 3 FPS bug nearly as often (don't know if recent profiling build fixed it, or the 1.64 update), but now I'm getting a lot of app hang crashes (0xCFFFFFFF).
The crashes have happened elsewhere, but I've found that they happen persistently when I try to play on one specific server (usually has 30-50 players on, unmodded server afaik but doesn't block players from using resource addons).
Crash usually happens within 2-10 minutes of playing the game after role selection. Previously (1.62 iirc) the app hang crashes would happen unpredictably in addition to the 3 FPS crash, usually when the memory usage was above 2700MB or so. I started using the profiling build via steam while still on 1.62, didn't seem to affect the crashes one way or the other. Since the 1.64 update, the app hangs happen without fail, with or without the new profiling build. Been using the TBB4_bi malloc the whole time.

 

I can't glean anything from the .rpts, but just in case BIS can use them here's three:
First app hang was on 1.64 main branch, second app hang was on the most recent 1.64 profiling build, and the third was on that same build with the -crashDiag parameter (not sure if that made a difference).

Is there any way to further debug these? I've found a way to reproduce them, but the logs tell me nothing...

EDIT: Was just playing on that same problem server trying to replicate the crash again. Only difference was that the server just restarted, and I was able to play for a while without issue, and with higher FPS than usual the entire time (around 45, I usually get 20-30 on that server).
After about 30 minutes I got the 3FPS bug, but maybe 5 seconds after the bug the game froze and I got another app hang crash. This happened at around 3000MB RAM used by Arma 3, most recent profiling build, using TBB4_bi malloc. The 3FPS bug started at exactly 15:31:53 in the rpt, (now I'm not so sure...). I know this because I mysteriously died at the exact moment frames dropped.
Crash Logs

 

EDIT EDIT:
Disregard this post; I'm 99% sure the crashes are related to a script the server is running.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Getsuga_10Shou those are crashes from 1.62 not 1.64

I must have done the update wrong, twice, cos I done it again and its working... FailFish  My bad man .

Share this post


Link to post
Share on other sites

1.64.138587 new PROFILING branch with PERFORMANCE binaries, v1, server and client, windows/linux

+ variety of crashes fixed

+ selectPlayer bugfix for teamswitch issuse

+ fixed controller issues with disable/enable

+ fixes for boats issues vs linux

https://www.dropbox.com/sh/582opsto4mmr8d8/3BSy9PdRGm

https://drive.google.com/folderview?id=0B03-H4YIbhkFMUt5RzNqZjFlNGs

available via STEAMklient/STEAMcmd as branch too, read https://community.bistudio.com/wiki/Arma_3_Steam_Branches#Arma_3_Server

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello,1.64 V1 cause Exile mod got player discount errors,if players logout server will create mirror AI units like themselves.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ozan demirel

its a database scheme mistake.

Players Table doesn't have playersID

Also this is the life fix for the str changes in 1.64

https://github.com/AsYetUntitled/Framework/commit/db66e545ef02faec2a2e9fd152eb5260b3deab8a(edited)

fyi https://www.altisliferpg.com/

Forums are back up & discord channel (need to wait for someone to add you to the channels)

also do not spam this thread with offtopic questions this is related to specif game branch / binaries

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello,1.64 V1 cause Exile mod got player discount errors,if players logout server will create mirror AI units like themselves.

make sure both client/server got v1

since 1.64.138587 fix resolves this confusing scenario

when selectPlayer command is used to transfer player to a switchable/playable unit,

previous unit occupied by the player is removed from switchable/playable units ...

yet it's still visible on the roles selection screen

causing player which select it to spawn as Seagul, while the AI body still does exist ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

1.64.138608 new PROFILING branch with PERFORMANCE binaries, v2, server and client, windows/linux

+ reverted selectPlayer fix

https://www.dropbox.com/sh/582opsto4mmr8d8/3BSy9PdRGm

https://drive.google.com/folderview?id=0B03-H4YIbhkFMUt5RzNqZjFlNGs

available via STEAMklient/STEAMcmd as branch too, read https://community.bistudio.com/wiki/Arma_3_Steam_Branches#Arma_3_Server

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

@dwarden
 
Hello maybe you can help me
 
I'm trying to update my dedicated server with your latest performance build but I'm having issue with steamcmd I'm not sure what to type into it.
Just in case its hosted on debian 8.4

 

I did in steamcmd "app_update 233780 -beta CautionSpecialProfilingAndTestingBranchArma3 +validate +quit"

 

Doesn't look like it worked I'm trying to get the last build to be able to use my headless client on my linux server but its still doesn't want to connect

here its say its got fixed in build 1.65 dev branch https://github.com/GameServerManagers/LinuxGSM/wiki/Arma-3

Share this post


Link to post
Share on other sites

already answered you on skype but just for others

233780 -beta profiling -betapassword CautionSpecialProfilingAndTestingBranchArma3

Share this post


Link to post
Share on other sites

I've stopped getting the 3 FPS bug nearly as often (don't know if recent profiling build fixed it, or the 1.64 update), but now I'm getting a lot of app hang crashes (0xCFFFFFFF).

The crashes have happened elsewhere, but I've found that they happen persistently when I try to play on one specific server (usually has 30-50 players on, unmodded server afaik but doesn't block players from using resource addons).

Crash usually happens within 2-10 minutes of playing the game after role selection. Previously (1.62 iirc) the app hang crashes would happen unpredictably in addition to the 3 FPS crash, usually when the memory usage was above 2700MB or so. I started using the profiling build via steam while still on 1.62, didn't seem to affect the crashes one way or the other. Since the 1.64 update, the app hangs happen without fail, with or without the new profiling build. Been using the TBB4_bi malloc the whole time.

 

I can't glean anything from the .rpts, but just in case BIS can use them here's three:

First app hang was on 1.64 main branch, second app hang was on the most recent 1.64 profiling build, and the third was on that same build with the -crashDiag parameter (not sure if that made a difference).

Is there any way to further debug these? I've found a way to reproduce them, but the logs tell me nothing...

EDIT: Was just playing on that same problem server trying to replicate the crash again. Only difference was that the server just restarted, and I was able to play for a while without issue, and with higher FPS than usual the entire time (around 45, I usually get 20-30 on that server).

After about 30 minutes I got the 3FPS bug, but maybe 5 seconds after the bug the game froze and I got another app hang crash. This happened at around 3000MB RAM used by Arma 3, most recent profiling build, using TBB4_bi malloc. The 3FPS bug started at exactly 15:31:53 in the rpt, (now I'm not so sure...). I know this because I mysteriously died at the exact moment frames dropped.

Crash Logs

 

EDIT EDIT:

Disregard this post; I'm 99% sure the crashes are related to a script the server is running.

 

I'm getting a lot of crashes as well now instead of the 3 fps bug (although it still happens) but most of the time I just get a "Arma 3 0x0000DEAD -" crash as soon as the bug begins to happen.

The difference is I'm playing vanilla and still crashing quite often.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

×