Jump to content

Recommended Posts

Hi,

    Need some help please.

 

Everything was great, then I updated yesterday to Version 2.59.7.32 of PBO Project, now when I try and PBO anything I get the following message:

 


<scanning files to pack>
................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
</endscan>
'MakePbo.exe' is not recognized as an internal or external command,
operable program or batch file.
makepbo failed

 

I have tried to re-install everything but still the same message comes up.

 

I have the paid version of the Tools.

 

ANy help would be great.

 

Thank you in advance

Share this post


Link to post
Share on other sites

you tried installing makepbo twice?

Share this post


Link to post
Share on other sites
25 minutes ago, RoF said:

you tried installing makepbo twice?

Yes I did a clean uninstall then re-installed

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, 2Lt. M. Singer said:

Yes I did a clean uninstall then re-installed

 

yeah its just sometimes people have had the same thing. So they reinstall all the tools including makepbo , then install makepbo again (just run installer, don't uninstall) and it seems to fix it

Share this post


Link to post
Share on other sites
20 minutes ago, RoF said:

 

yeah its just sometimes people have had the same thing. So they reinstall all the tools including makepbo , then install makepbo again (just run installer, don't uninstall) and it seems to fix it

Just tried that and still the same 😞

Share this post


Link to post
Share on other sites

for some reason on your pc, debpbo64.installer.exe was unable to set the environ path.

 

navigate your way to the 'System Properties' gui. (Win 10 likes to call it "edit the system environment variables'. Win7  you just click on control panel.)

click on advanced tab, click on environment Variables button

 

you need to add the following PATH in the the USER variables panel

 

C:\Program Files (x86)\Mikero\DePboTools\bin

 

(If any other  text is in that path statement make sure you don't wipe it out)

 

A few Win10 users are suffering from this issue, and i have no answers.Why it fails (silently) during an install.

 

PS: update depbo64 to version 7.36.

 

 

  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pretty sure you need to add it the "path" one, not add a whole new one

 

 

*edit*

Just checked and mine is in the path one

  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, RoF said:

Pretty sure you need to add it the "path" one, not add a whole new one

 

 

*edit*

Just checked and mine is in the path one

Thanks that sorted it out 🙂

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have a similar problem, tried the above path, error still there.mikero-error-1.pngCan someone help?

Share this post


Link to post
Share on other sites

for reasons unknown, your USER path= has been damaged. My path is ADDED to strings already there. You don't have any. Look at the original piccie above to gain some idea of what needs to be there for the microsoft xcopy tool.

 

(google is your friend)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have the same problem as others:  rapify cannot be found.  

 

Trying pboProject on a bis sample building for DayZ.  I've built dozens of buildings (and a few maps) in A3 and used earlier versions of pboProject for it.  Getting an error I've never seen and don't have a clue how to fix, even after reading the pboProject and rapify readme's.  

 

When I open pboProject, the box shows:
locating rapify...registry found version 1.84
locating makepbo...registry found version 2.07
locating dewss...registry found version 1.74
locating steam tools for dayz SA...Using 32 bit binarize
done


"rapify -PenW  "Samples\Test_Building\config.cpp" "T:\temp\Samples\Test_Building\config.bin"" 
 'rapify' is not recognized as an internal or external command,
 operable program or batch file.

 

I didn't receive any warnings when installing.  

I've checked task manager:  pboProject isn't running as Elevated so I don't think I'm running it as admin.

 

regedit shows pboProject as

default value:  not set
exe:  C:\Program Files (x86)\Mikero\DePboTools\bin\pboProject.exe
path:  C:\Program Files (x86)\Mikero\DePboTools
version:  273

 

All of the tools have the same path in their registry entries.  I installed all the downloads via the installer.  The only change I made was to run the installer from a folder at C:\Program Files (x86)\Mikero_Tools instead of the bytex default name. 

 

System Properties > Advanced > Environment Variables shows in User Variables:  C:\Program Files (x86)\Mikero\DePboTools\bin


In another post Mikero said that ignoring errors could cause this -- the only popup I got when installing depbo was "Is this a >>headless<< server install?"  I clicked no.  I also tried yes, but to no effect.  No other errors.

 

I don't know what else to try.  Any ideas?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Quote

run the installer from a folder at C:\Program Files (x86)\Mikero_Tools

 

? You mean you changed where you installed them to? or your downloaded them to your program files, then ran the installer?

 

If you changed where you installed them to, then that's most likely the issue, since its looking in C:\Program Files (x86)\Mikero\DePboTools\bin

 

If you ran the installer from program files, then that's a weird thing to do since Windows likes to ask for admin permission to use that folder. An using admin for mikero tools / arma is a big no no

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 hours ago, RoF said:

 

? You mean you changed where you installed them to? or your downloaded them to your program files, then ran the installer?

 

If you changed where you installed them to, then that's most likely the issue, since its looking in C:\Program Files (x86)\Mikero\DePboTools\bin

 

If you ran the installer from program files, then that's a weird thing to do since Windows likes to ask for admin permission to use that folder. An using admin for mikero tools / arma is a big no no

 

I downloaded the installer to desktop.  Ran it.  It creates a folder in C:\Program Files (x86)\  .  I ran it, it creates the download installer.  When I run that and check in Task Manager, it is running as Elevated.  I use it, it downloads and installs the tools to :\Program Files (x86)\Mikero\DePboTools\  .  When I run pboProject and check Task Manager, it is not running Elevated.  So the installer has admin privelege but the tools do not.

 

Edit:  I uninstalled the updater, reinstalled, redownloaded and installed all packages.  Still doesn't find rapify.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Could the fact that the download updater runs as admin have something to do with this?

 

Uninstalled everything and started with fresh download.  Still cannot find rapify.  ffs

Share this post


Link to post
Share on other sites

Can anyone give a direction to fix this problem?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I've already asked you, by email, to contact me direct on Discord. You haven't.
I've asked you to tell me explicitly that you altered the >>PATH<<< variable in the >>USER<< environment. You haven't replied.
I've asked you to use a dos console on your PC to type the magic words 'rapify' and give me the result. You haven't.
I've asked you to do the same for 'makepbo' and got no answer.

 

You did not reply to Rof when he asked you want you mean by 'changing the installer's folder'. What else did you alter? We won't know because you wont even reply to what we ask YOU.

 

 

But, you have done a great job of raising this same message to me, bytex, and two forums at bis, expecting (i assume) an answer that suits you better.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
36 minutes ago, mikero said:

I've already asked you, by email, to contact me direct on Discord. You haven't.
I've asked you to tell me explicitly that you altered the >>PATH<<< variable in the >>USER<< environment. You haven't replied.
I've asked you to use a dos console on your PC to type the magic words 'rapify' and give me the result. You haven't.
I've asked you to do the same for 'makepbo' and got no answer.

You did not reply to Rof when he asked you want you mean by 'changing the installer's folder'. What else did you alter? We won't know because you wont even reply to what we ask YOU.

But, you have done a great job of raising this same message to me, bytex, and two forums at bis, expecting (i assume) an answer that suits you better.

 

I haven't received any email from you.  Did I give you an incorrect email address?  I know bytex has the correct one, and you and I have corresponded before; I've used your tools for several years.  

I'm not looking for an answer that suits me better, just an answer that helps me get the program working.

 

Since I haven't received your questions before now I'll do my best to answer here.

>I've asked you to tell me explicitly that you altered the >>PATH<<< variable in the >>USER<< environment. 

I didn't alter it, the path is as I posted above C:\Users\six_ten\AppData\Local\Microsoft\WindowsApps;C:\Program Files (x86)\Mikero\DePboTools\bin     

 

>... use a dos console on your PC to type the magic words 'rapify' and give me the result...

When I type rapify into command prompt result is    'rapify' is not recognized as an internal or external command, operable program or batch file.

 

>...I've asked you to do the same for 'makepbo' ...

When I type makepbo into command prompt result is    'makepbo' is not recognized as an internal or external command, operable program or batch file.

 

I replied to Rof in the post immediately following his and described what I did:  I downloaded the installer to desktop.  Ran it.  It creates a folder in C:\Program Files (x86)\  .  I ran it, it creates the download installer.  When I run that and check in Task Manager, it is running as Elevated.  I use it, it downloads and installs the tools to :\Program Files (x86)\Mikero\DePboTools\  .  

Share this post


Link to post
Share on other sites

three reply emails were sent to you as xxx. My isp says they were delivered (no reject, no bounce)

 

my discord name is mikero#4692. this might be your quickest method of getting it fixed. However, if you want fast, interactive responses in general, from anyone, use the appropriate arma discord channels (such as tool-makers) rather than forums at all.

 

I have no idea why you would want to put the bytex installers anywhere else but default. However, the downloads themselves are unlikely to be an issue. The installers do not run as admin, >except< depbo64.dll

 

And still, despite the message above, you still have not told me about the PATH environment variable, nor, whether you typed the magic words:

rapify

and

makepbo

in a dos console

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
16 hours ago, mikero said:

three reply emails were sent to you as xxx. My isp says they were delivered (no reject, no bounce)

my discord name is xxx. this might be your quickest method of getting it fixed. However, if you want fast, interactive responses in general, from anyone, use the appropriate arma discord channels (such as tool-makers) rather than forums at all.I have no idea why you would want to put the bytex installers anywhere else but default. However, the downloads themselves are unlikely to be an issue. The installers do not run as admin, >except< depbo64.dll

And still, despite the message above, you still have not told me about the PATH environment variable, nor, whether you typed the magic words:

rapify and makepbo in a dos console

 

I checked and neither your email nor your domain are blocked, so somewhere between your computer and mine, your emails aren't reaching me.   Please remove the email address you posted in your reply above, and cancel my order and refund my purchase.   Thank you.

 

Regards,   

six_ten

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have requested bytex to return your money.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you very much.  I appreciate your trying to help me sort this out.  Hopefully I'll have more time at some point in the future to give this another shot.  Your tools in the past were always very useful in modding.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

×