Jump to content
Sign in to follow this  
Tier1Voodoo

Helmet Adding Problem

Recommended Posts

G'day mate. So, I've tried to add some helmets in the game. I've got the model from a friend and the p3d has been binarized. I retextured it into 2 versions, AOR1 and AOR2. I named the AOR1 as "helmet.paa" (original name) and the AOR2 as "helmet1.paa".

Then, I re-adjust the config. I added lines for 2 helmets in the config. I added hiddenselections etc. When I tested them, both of them came up, but with the same textures (AOR1/"helmet.paa"). I've tried to split them into two pbos but also failed. It looks like the helmet only accepts file named "helmet.paa" within the same folder name (pbo name) as the original no matter what I've done.

My goal is having two versions of the helmet, not just one.

Help anyone?

enum {
 //  = 2,	// Error parsing: Empty enum name
DESTRUCTENGINE = 2,
DESTRUCTDEFAULT = 6,
DESTRUCTWRECK = 7,
DESTRUCTTREE = 3,
DESTRUCTTENT = 4,
STABILIZEDINAXISX = 1,
STABILIZEDINAXESXYZ = 4,
STABILIZEDINAXISY = 2,
STABILIZEDINAXESBOTH = 3,
DESTRUCTNO = 0,
STABILIZEDINAXESNONE = 0,
DESTRUCTMAN = 5,
DESTRUCTBUILDING = 1,
};

class CfgPatches {
class Operator_Helmet {
	units[] = {};
	weapons[] = {};
	requiredVersion = 0.1;
	requiredAddons[] = {};
};
};

class cfgWeapons {
class ItemCore;	// External class reference
class InventoryItem_Base_F;	// External class reference
class HeadgearItem;	// External class reference

class Operator_Helmet : ItemCore {
	scope = 2;
	displayName = "Operator Helmet AOR1";
	picture = "aor1.paa";
	model = "\Opscor helmet\OperatorHelmet.p3d";
	hiddenSelections[] = {"camo"};
	hiddenSelectionsTextures[] = {"\Opscor helmet\helmet.paa"};

	class ItemInfo : HeadgearItem {
		mass = 40;
		uniformModel = "\Opscor helmet\OperatorHelmet";
		modelSides[] = {3, 1};
		armor = 3*0.5;
		passThrough = 0.8;
		hiddenSelections[] = {"camo"};
	};
};

       class Operator_Helmet_AOR2 : ItemCore {
	scope = 2;
	displayName = "Operator Helmet AOR2";
	picture = "aor2.paa";
	model = "\Opscor helmet\OperatorHelmet.p3d";
	hiddenSelections[] = {"camo"};
	hiddenSelectionsTextures[] = {"\Opscor helmet\helmet1.paa"};

	class ItemInfo : HeadgearItem {
		mass = 40;
		uniformModel = "\Opscor helmet\OperatorHelmet";
		modelSides[] = {3, 1};
		armor = 3*0.5;
		passThrough = 0.8;
		hiddenSelections[] = {"camo"};
	};
};
};

Edited by tier1voodoo

Share this post


Link to post
Share on other sites

It appears fine to me, (though being at work I can't see to well.) What you need to do is make sure the helmet has the Camo selection present, also the texture needs a _CO Base at the end, ie; helmet1_co.paa to let the engine know its a particular texture without a alpha. What is the specific error though?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Camo selections present? Explain me more mate, I'm a little bit noob down here lol. Bottom line, the error is the helmet won't let me have two versions (camo) of it. As I said above, the helmet will only take the file named "helmet.paa" as the texture (camo). So if I use the config as I attached above, there will be two helmet versions with the same camo. I spent hours yesterday tried to make this work but nothing worked. Is it possible that the helmet has "locked" its file path for the texture in the p3d? If yes, how to "unlock" it? For now, I'll try adding "_co" on the file name. Help me, mate

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is the helmet file openable? If it is see if it has a "camo" selection in O2, otherwise it wont be reskinable without the original model.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Im almost sure that one of textures are setup to model by default. Also u cant have space here hiddenSelectionsTextures[] = {"\Opscor<HERE>helmet\helmet.paa"};

Send me source i will take a look if you want.

Share this post


Link to post
Share on other sites
I can't open the p3d because it has been binarized

If it's a BIS Arma 3 model, it probably has a camo selection.

From what I can see, just change the name from helmet.paa to helmet_co.paa and you should be all set. Maybe you should try changing the filename so that there aren't any spaces in the path? Arma is weird. Some things just mysteriously break everything at times.

Share this post


Link to post
Share on other sites

No luck, mate. Been there before. Still f-ed up. Thanks for the input anyway

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is it a new model or reskin of the standard a3 helmet? If it's a reskin .then inherit from that helmet, and include your selection path, non of the other info is needed

Share this post


Link to post
Share on other sites

New model but it doesn't seem to accept camo (one texture only). Any way to fix this in the o2, mate?

Share this post


Link to post
Share on other sites

then kindly ask your friend who you aquired the p3d's from to make camo selections and tell you how they are named...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
Sign in to follow this  

×