Jump to content
Sign in to follow this  
Speederr

Low FPS

Recommended Posts

Hi,

This realase doesn't improve my FPS.

I have 20 FPS maximum!

Low options pic: http://imagesia.com/2013-09-12-00010_bhn8

Low FPS pic: http://imagesia.com/2013-09-12-00009_bhn9

High pic: http://imagesia.com/2013-09-12-00006_bhna

High options pic: http://imagesia.com/2013-09-12-00008_bhnb

I had only 20 FPS maximum on these pic. I know it's write 85 FPs on low detail, but this is false, Overwolf wrote 20 fps...

I closed my Logitech software gaming, but it didn't improved my fps :/

Hardware:

AMD 1090T 3.2GHz

ATI 6950 2GO

6Go DDR3 Kingston 2000mhZ

Mouse: G-500 Logitech

Keyboard: Logitech G-19.

Windows 8 64Bits.

Kis 2013

I don't know what to do... Playing with 800*600 and low details don't change my FPS ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am having the same problem and changing my settings does absolutely nothing to improve FPS. There is another thread stickied already, you may want to post in there as well. Honestly I'm not sure if BI pays attention to these threads but I hope that some attention is paid to all the people talking about this.

My Specs:

MSI z87 gd-65

i7 4770k w/ h100i

16gb ddr3 1866 ram

SLI Gtx 780 superclocked ACX Cooler

Coolermaster HAF X

Windows 7 64bit

Share this post


Link to post
Share on other sites
I am having the same problem and changing my settings does absolutely nothing to improve FPS. There is another thread stickied already, you may want to post in there as well. Honestly I'm not sure if BI pays attention to these threads but I hope that some attention is paid to all the people talking about this.

My Specs:

MSI z87 gd-65

i7 4770k w/ h100i

16gb ddr3 1866 ram

SLI Gtx 780 superclocked ACX Cooler

Coolermaster HAF X

Windows 7 64bit

http://forums.bistudio.com/showthread.php?147533-Low-CPU-utilization-amp-Low-FPS

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi,

This realase doesn't improve my FPS.

I have 20 FPS maximum!

Low options pic: http://imagesia.com/2013-09-12-00010_bhn8

Low FPS pic: http://imagesia.com/2013-09-12-00009_bhn9

High pic: http://imagesia.com/2013-09-12-00006_bhna

High options pic: http://imagesia.com/2013-09-12-00008_bhnb

I had only 20 FPS maximum on these pic. I know it's write 85 FPs on low detail, but this is false, Overwolf wrote 20 fps...

I closed my Logitech software gaming, but it didn't improved my fps :/

I don't know what to do... Playing with 800*600 and low details don't change my FPS ...

try overclocking to around 6ghz.... but you want to buy this first

http://www.frozencpu.com/products/13091/ex-vap-20/Cooler_Express_2013_Design_Super_Evaporator_CPU_GPU_Cooling_Unit_w_Upgraded_Socket_Kit_-_All_Sockets_478_754_775_1155_1156_1366_2011_939_940_AM2_Xeon_CE-48-D-1C-1G.html?tl=g49&id=DE2kWHCX

or if you are handy with tools.....

http://www.overclockers.com/build-your-own-phase-change-pc-cooling-system/

/sarcasm

sorry bro there is not much you can do :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ah.. initially I tought the same.. the only way to have better FPS would have been to increase the clock speed (due to the old engine based on 2 cores..), but it's not going to work, I've tried with 1.5ghz variation and the fps changed only slightly. In other words there's nothing you can do... neither crazy overclocking will helps.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Short answer: no.

Long answer: noooooooooooooooooooooooo. except for some placebo changes that don't fix the problems that lie deep within the engine.

Share this post


Link to post
Share on other sites

This is fucking awesome! it's impossible to play multiplayer with these FPs!. Just fix the problem! Altis is unplayable:mad:

Share this post


Link to post
Share on other sites

I go from 30+ to 7-11fps the day the game is released. Oh well, at least I had a couple of months of alpha and beta. I just joined a clan and now I'm embarrassed I'll have to bin the game :'(

Share this post


Link to post
Share on other sites
I go from 30+ to 7-11fps the day the game is released. Oh well, at least I had a couple of months of alpha and beta. I just joined a clan and now I'm embarrassed I'll have to bin the game :'(

there was a kind of roll back in the dev branch to be synchronized with stable release gedöns so all optimizations are gone till next monday. Then we will get 100fps min. :p

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yeh maybe, but BF3 is not a problem for me ;)

There is anotther problem, why my fps are bad with 800*600 and low details? This is not a problem with my AMD proc

Share this post


Link to post
Share on other sites

PLease don't get me wrong here I am not here to bash BIS I'm a frustrated customer that just wants some help. Now I know my specs are not above and beyond. But according to the recommended specifications I should get a playable Framerate, I am getting 10-25 FPS in single player games and 2-10 In Multiplayer. Definitely not playable at all. My specs are: AMD Phenom II 920 x4 @2.8Ghz Processor, Sapphire HD5850 1G Xtreme Graphics Card, Gigabyte MA-GA790X-UD4P Motherboard, 4GB DDR2 800 Memory, Western Digital 500GB 7200RPM HDD(defragged). It does not seem to matter what settings I have I get the same frame rate. Any help from BIS Would be great or anyone for that matter.

Share this post


Link to post
Share on other sites
PLease don't get me wrong here I am not here to bash BIS I'm a frustrated customer that just wants some help. Now I know my specs are not above and beyond. But according to the recommended specifications I should get a playable Framerate, I am getting 10-25 FPS in single player games and 2-10 In Multiplayer. Definitely not playable at all. I feel like I just gave my money away. I purchased this game in alpha stage and my Framerate actually seems to have gotten worse. My specs are: AMD Phenom II 920 x4 @2.8Ghz Processor, Sapphire HD5850 1G Xtreme Graphics Card, Gigabyte MA-GA790X-UD4P Motherboard, 4GB DDR2 800 Memory, Western Digital 500GB 7200RPM HDD(defragged). It does not seem to matter what settings I have I get the same frame rate. Any help from BIS Would be great or anyone for that matter. If you want to see my steam profile I have put a lot of my time into helping with this game and now I can't play with any friends online, I can only play SP with limited ai and even at that it gives me a headache to try to see in the blur whats going on. also I have been a avid participant in the feedback tracker. HELP ME PLEASE.

Sorry mate, many have way better cpu/gpu with the same problem. You have to low Objects and view distance and wait for BIS to optmize the game.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ok, 5+ threads for low fps on the front page... so it's NOT me...

srsly this is just awful..

why did you guys release the game?

WHY?

it was early access, everything was 'fine'

now i kinda want my money back Oo

not really... but you see my point, right?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I approve, my game was good and great on ALPHA, but the latest patch for beta was very bad for me :/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Altis has lots of memory leaks, wait for Mondays dev branch patch for them to be fixed.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Is it better yet?

Not ATM for everyone ... Alpha was much better for me.

Think we have to wait for a few patches hopefully to optimize performance...

Share this post


Link to post
Share on other sites
altis wasn´t in the alpha :p

I know :-)

BTW: New Nvidia Driver 327.23 from today seems to improve my frames a little bit .. i would say about 5fps.

Could be my imagination, but seems to be more fluid now.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I tried with this new update on different servers. Some has a little difference, on a server with ~10 players and side mission + Main obj= 30 FPS.

But when i'm at the base with all vehicules + ammo boxes = 15-20 FPS! I have to leave the base to hope have better FPS.

Share this post


Link to post
Share on other sites

In editor on Altis i have 35 - 90 fps on ULTRA settings, AAx8 ect..no vsync on 1920 x 1200.

BUT in multiplayer for example on co40_AW_Invade_&_Annex_2_51.Altis i gave 15 - 25 fps only.

I dot know HOW good cpu you must have to run this kind of coop missions on 60fps?

My Specs:

i7 860 2800mhz

Nvidia GTX 770 4GB

16 GB Ram

Windows 7 64bit

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
Sign in to follow this  

×