Jump to content
isakk12

How do I get the texture to work?

Recommended Posts

I have exported the jpeg file to my mission folder and I have named it JAS1. The problem is when I click "Local exec"  nothing happens, the texture stays the same.

This is what is looks like from the Debug  console:

JAS1 setObjectTexture [01, "JAS1.jpeg"];

 

What is wrong?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Thanks, for the info I will check it out! Btw my resolutions are about 100

Edited by isakk12
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Your texture resolutions should have dimensions that are to the power of 2 i.e. 128, 256, 512, 1024, 2048 etc.

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
11 hours ago, isakk12 said:

my resolutions are about 100 

 

11 hours ago, Jackal326 said:

128, 256, 512, 1024, 2048 etc.

 

https://community.bistudio.com/wiki/ImageToPAA

https://community.bistudio.com/wiki/TexView_2_Manual

Spoiler

Note: All input textures must have resolution 2^x / 2^y (e.g. 16 / 16, 32 / 32, 64 / 64, 256 /256). The largest texture size commonly supported by graphics cards and BI's game engines is 2048x2048, in future graphics textures 4096x4096 or even larger could be possible and it is already supported in TexView 2.

 

check also if you like :

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have tested it now and it said "Picture I_Plane_Fighter_04_F not found" but I have it saved on my desktop as a jpeg, why can´t arma find it? 

Btw how to I insert images on a topic?

 Anyway thanks for all replies! 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 hours ago, isakk12 said:

it said "Picture I_Plane_Fighter_04_F not found"

 

Check the name of the file and

add the extention in your code and don't leave spaces : 

( You should also post your working code , in order to find the error )

 

I_Plane_Fighter_04_F.jpg

 

4 hours ago, isakk12 said:

Btw how to I insert images on a topic?

 

You can use imgur to upload your image ,

https://imgur.com/

( you don't need to make an account )

and then right click to save the location of the picture .

( I don't know what it says exacly , because i'm using a greek language firefox )

 

ex , result : :thumbs-up:

Spoiler

6q93F92.jpg

 

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello, sorry for not being active for a while. I had forgot to check in on my topic. Anyway I the "Picture I_Plane_Fighter_04_F not found" error away, but the plane is displyed weird. Here is a picture:iItWtch.jpg

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
8 hours ago, isakk12 said:

but the plane is displyed weird

 

There is no texture right (invisible)?

 

share the code that you are using and the name , the resolution and the format of the image , in order to find the problem.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 6/1/2019 at 3:17 PM, isakk12 said:

I have tested it now and it said "Picture I_Plane_Fighter_04_F not found" but I have it saved on my desktop as a jpeg, why can´t arma find it? 

Maybe because its on your desktop...

Unless you're packing the texture into the PBO along with your config.cpp or putting the texture within the mission folder itself, then of course the game can't find it...

Share this post


Link to post
Share on other sites

You have to pack it into pbo form, and if u use a3 addonbuilder the image needs to be on p drive (if you alter spec or normal map names you must change file path in the specific rvmat)

Share this post


Link to post
Share on other sites
12 hours ago, warlord554 said:

You have to pack it into pbo form, and if u use a3 addonbuilder the image needs to be on p drive (if you alter spec or normal map names you must change file path in the specific rvmat)

which can then be used with the hiddenSelectionsMaterials[] = {}; config parameter

e.g.

		hiddenSelectionsTextures[] = {"\SSQN_Equipment\Data\crye_vests_mcm_co.paa"}; // defines the texture path ("\pboname\subfolder\texture.paa")
		hiddenSelectionsMaterials[] = {"\SSQN_Equipment\Data\crye_vests.rvmat"}; // defines the material path ("\pboname\subfolder\material.rvmat")

 

  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

×