Jump to content

namreg

Member
  • Content Count

    108
  • Joined

  • Last visited

  • Medals

Everything posted by namreg

  1. Hello, I'm having this problem with a model made in O2 that I want to import in Maya to UV map it. The model in O2 has the faces smoothed but, when I import it in Maya, all faces are faceted, all with hard edges. I tried exporting the file as FBX and OBJ but always the same problem. Even exporting as 3DS in 3DSMax and exporting it as FBX to Maya gave me the same results. My question is: If I export the model to Maya, UV map it and export to FBX into O2 again... could I transfer that UV map data to the O2 native model? Thanks ;)
  2. I want to make a trigger to activate when a whole squad is wipped out. SQUAD: Compossed by squad leader, machine gunner, 3 riflemen and a medic. Squad leader's name sla01 machine gunner's name sla02 riflemen's names sla03, sla04, sla05 and medic's name sla06 ... at the beginning I used this code in the CONDITION field in the trigger: <table border="0" align="center" width="95%" cellpadding="0" cellspacing="0"><tr><td>Code Sample </td></tr><tr><td id="CODE">not(alive sla01) and not(alive sla02) and not(alive sla03) and not(alive sla04) and not(alive sla05) and not(alive sla06) But when I used many squads it gets very tiring to do this everytime, so I wondered if there's a way to make trigger detect if a whole group is dead. Maybe if I set this squad in a group like <table border="0" align="center" width="95%" cellpadding="0" cellspacing="0"><tr><td>Code Sample </td></tr><tr><td id="CODE">sla01 setgroupid ["Eagle squad"]
  3. namreg

    Project RACS

    Hi buddy, I saw your MH500 helicopters and as I'm making an MD-500 myself, i would like to ask you some questions. I have a problem with textures, when the rotors are moving, the helicopter disapears when looking at it from the top. Maybe I should change something in o2?? alpha channels, maybe??? Another thing about rotors is that they don't seem to rotate until the rotation texture is loaded, and I guess I used the czeck names correctly in o2.... I created a couple of proxy TOW missiles that don't dissapear when fired. Maybe is something I missed in config file. I created a gunner but it doesn't show up when I load ArmA. The turret doesn't seem to rotate either, maybe it's because there's no gunner? And I placed the names of the axis correctly, well I guess so... When you create a new texture that's a copy of BIS' textures.... do you use a color profile so it matches the originals? because when I imported BIS' textures in photoshop, I think something changed.... And I guess, that's pretty much it... I f you could help me with these issues, it would be great.
  4. rikabi I have the same problem with my rotors.... how did you fix it?
  5. Hi, I'm making this cutscene about things happening at the same time in different places and whenever I change the camera from one position to another all objects are at its lowest LOD and looks awful..... I've seen these commands camPreload, camPreloaded, preloadCamera. But I don't know how to make them work properly... Could someone tell me how to use those commands? THX
  6. namreg

    Armed Assault videos

    It is the final act from Giacomo Puccini's opera Turandot, it is called Nessum Dorma and this version is sung by Sara Brightman. For me that song is just great for that kind of situations.... it's funny for me to place such kind of songs where they don't belong... here this was one of my first time trying to get songs in the game, I didn't even know how to use the camera.sqs method. Arma - Radio trip to the battle
  7. namreg

    Armed Assault videos

    Here you can see a couple of cutscenes I made. I usually make them when you are traveling to battle....
  8. The thing that impresses me the most is how thoughtful you are with details. For me, the front part of your model, is just amazing. Do you have a gallery or webpage to take a look to your art-work?? Keep it up
  9. This one is for you guys!!... C' ya all in September!!!!
  10. namreg

    How to?

    maybe this webpage can help you with that.... Custom object animations
  11. Hi guys, this is my MD-500 project for the RACS. I made it entirely from scratch, so it has nothing to do with BIS models but the materials and some textures I used. The whole 3D thing is mine so... I'm having some troubles setting the LODs in o2, the one that's giving me more trouble is the SHADOW LOD. SHADOW LOD I read this page Shadow LODS but I don't know why but my shadows go crazy.... looks like they are flying away on its own. Main rotor and tail rotor Do I have to create the animations for these to properly work?? Actually I see the two rotors, the static one and the blured one at the same time... and when it starts to fly, the static one disapears and only shows the blured one. turret At the front you can see the TOW visor wich rotates just as the AH-1 does... how can I make it work?? TOW missiles On each side of the chopper there are 2 missile launchers wich two missiles each (total of 4 missiles). I took BIS tow missiles and created 4 proxys as you can see in the image. How can I make it fire them using BIS original missile and remove those proxies after firing? I know many of this stuff is a config.cpp matter, but I guess it has to be created in o2 at first so, could anyone lean me a hand with my chopper??? THX guys
  12. Hi Panda[PL], please forgive me if I haven't answered you before but I was trying all the things you mentioned.... and with some help from RockofSL I figured a couple of things out. But the blured rotors aren't working properly. I tried everything, FACES > MOVE BOTTOM, FACES > MOVE UP... and nothing happened, so I think that there must something with my own helicopter mesh that is completely wrong. At one point I managed to create a turret and to add a gunner to my heli.... but now, after some changes, I just lost it...jajaja So I'm kind of down with this project. I have put too much time and I'm getting nowhere. I guess I need a good config.cpp tutorial about making a whole heli form scratch or something..... Thanks for all your time and your effort trying to help me out. I really appreciate it.
  13. it looks impressive, I love it.
  14. ok, now I get it. sorry guys if I didn't answer you earlier but I've been kind of busy. Let me show you what I did: ·I created a trigger, In the trigger's effect options I chose the alarm sound and in the condition field I wrote alarm ·Then I created a file called alarm.sqs and I wrote this code in it <table border="0" align="center" width="95%" cellpadding="0" cellspacing="0"><tr><td>Code Sample </td></tr><tr><td id="CODE">alarm = true ·I took an SLA rifleman and wrote this in his init field: <table border="0" align="center" width="95%" cellpadding="0" cellspacing="0"><tr><td>Code Sample </td></tr><tr><td id="CODE">this addeventhandler ["fired", {this exec "alarm.sqs"}] That's all.... I put some RACS around him shooting and when the SLA guy shot.... the alarms went on. Nice but..... do I have to write that code... <table border="0" align="center" width="95%" cellpadding="0" cellspacing="0"><tr><td>Code Sample </td></tr><tr><td id="CODE">this addeventhandler ["fired", {this exec "alarm.sqs"}] ... in every SLA soldiers' init fields??? THX guys....
  15. Hello, I'm making this night mission and I wanted the SLA soldiers to trigger the alarms whenever they hear a loud machinegun shot. I want to do this because at first I created a trigger and whenever the RACS soldiers were spotted by SLA soldiers it will set the alarms on. But it was a night mission and my soldiers were equipped with silent weapons, so even if I shooted SLA soldiers from the back....so they didn't see me.... the trigger, triggered.... so I thought of creating this trigger by loud sounds, so whenever SLA soldiers respond to my fire, the loud sounds of their weapons will alert their comrades and then trigger the alarms on. If this possible??? Or is there any better way to do this??? THX gusys
  16. ufff.. I think you are right Panda[PL]. I talked to wld427 because he made a MH500 and I asked him about his config.cpp file... and he let me use his. But I guess there are some things that don't work for me. So what I'm doing is creating a whole new config.cpp file that only inherits from the helicopter class. So I created a Turret class, and finally got a gunner in the cockpit.... and actually I can see through the turret but I cannot zoom in or out or even move around. Other issue is that it's damn slow.... I don't know why, it takes a lot of time to get good speed but it doesn't run faster than 150.... well actually it does but you have to climb to 200 meters and dive like crazy I think it has something to do with the GEOMETRY LOD with the weights or something, because in the config file I raised max speed to 500 and nothing happened.
  17. About the main rotor and tail rotor, I just accomplished to make it rotate....but only the blured ones. The rotor blades are suppossed to hide and the blured ones show up, but still the rotor axis must rotate and that's not working at all.... And I'm having this texture bug with the blured rotor blades:
  18. The whole texture is 512x512 and it contains the top part of the control panels, its backside and the TOW TV visro on the left. The control panel with all those instruments should occupy 1/4 of the texture, so I guess it is 256x256
  19. Hi orson, THX for the reply, I fixed that shadow LOD problem I had, if you want you can see the results here => 02 modeling forum And... to keep this alive here's a pic of the interior cockpit. Nothing is working right now... I'll try to fix that. And other issue that I've encountered is that the gunner doesn't show in the cockpit.... I guess it has something to do with the config.cpp??? Because in o2 I placed all the proxies and entry points.... so.... any ideas???
  20. Can't be true... just when I was wondering how to get my bird burned (makes me really sad, btw) you came with your TUTORIAL THX is just not enough man.... keep it up...pleeeease
  21. obj1 "done" jejejeje.... Sarge THX , I didn't see that page you showed me.... It was great. When I tried to close the non-closed faces automatically, o2 crashed, so I did that by hand, one face at the time. And now it's all done..... orson THX mate for your help, in fact, if I didn't look at the WIP page I wouldn't have noticed Sgt.Ace post here at all.... THX buddy obj2 "" In the resolution LOD (which now is 0.000) I selected the tail rotor (blades+axis) and called it mala vrtule. Then I selected the tail rotor blades only and called the selection mala vrtule staticka. I created a proxy with the blured tail rotor wich I copied and pasted im my own addon folder called md500_mala_vrtule_blur_proxy. After that I changed to the Memory LOD and I created two points at the tail rotor tube that is perpendicular to the fuselage and paral.lel to the ground and called them mala osa. And for the main rotor I did the same but I changed mala for velka and for the main rotor axis in the Memory LOD I placed 2 points creating a line perpendicular to the ground where the main rotor axis should be. Is it anything left??? And if I had to create a config.cpp from scratch.... how would it look like??? Only for the rotors I mean. obj3 "" Actually I only have created the axis in the Memory LOD, I looked at the AH-1Z p3D file and I saw the selections of the turret and their names... I'm on it right now. And btw... I upgraded ArmA to 1.14 and bulldozer crashes always... should I unistall it and install it again or what?? obj4 " " I want to remove the missiles as the pod is empty and only loaded with proxys. Just like the Hellfires in the AH-1Z. You can see them and when it fires, then the proxy disapears.... How can I do that?? I placed the proxies where the missiles should be and modified them a little because TOW missiles have their flying flins retracted before firing them..... ufff...enough writing for today ....jejeje THX all
  22. Yes, you're right Mr. Wipman, it looks clearer because I had a problem with the color profiles.... I'm gonna fix it right now. Until then, here's a pic of my tank hunter with the SHADOW bug. I'm in the 02 modeling forum to see if someone can help me with that and other issues.
  23. WIP thing getting unWIPped.... ...shadow looks weird because I had some problems with my ShadowLOD convexivity.... so I used BIS AH-6 instead.... I'll fix it..promise
  24. namreg

    Project RACS

    Hi wld427, I just read the PM you sent me.... and for me its great to join your project. Although my heli is still in process and it will take me some time to correctly develope it.... here is a screenshot in O2: ... hope you like it
×