Jump to content
Sign in to follow this  
weparo

assignAsCargo & orderGetIn

Recommended Posts

Hey guys,

I'm having a bit of an issue. The code below is in the "on act" field of a waypoint.

{_x assignAsCargo hummingbird_1; [_x] orderGetIn true;} forEach units end_shift;

where hummingbird_1 is my helo and end_shift is my group. Now, so far so good, right? Wrong.

What happens is that only one (number 6 I believe) of the group (end_shift) mounts up and enters the helo. The rest just idle...

Any explanations? The command is only issued when the heli has all 6 seats free, and the group (end_shift) has exactly 6 members. I'm really puzzled :confused:

Any help is apreciated :)

Weparo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oh, no :D

You miss understand. The pilot and co pilot are already in the chopper. They just landed, to pick up the group (end_shift). But they won't get in as cargo?! Well, one, does, sometimes four. But never all six of them :( :confused:

Allright, so, I did some troubleshooting -> using assignedVehicle I noticed that only the 6th member of the group (end_shift) has the hummingbird assigned. The rest doesn't. How can that be?

Edited by Weparo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sounds weird.

Try assigning the whole group before ordering them to get in.

{_x assignAsCargo hummingbird_1;} forEach (units end_shift); (units end_shift) orderGetIn true;

Share this post


Link to post
Share on other sites

So, I changed this

{_x assignAsCargo hummingbird_1; [_x] orderGetIn true;} forEach units end_shift;

into this :

{ _x assignAsCargo hummingbird_1; [_x] orderGetIn true;} forEach units end_shift;

And it worked. Once. I didn't touch a thing, previewed it again, and I had the same mistake. So, i ran the following code in the debug console (while previewing)

{ _x assignAsCargo hummingbird_1;} forEach units end_shift;

That made number 5 enter the helo. I ran the comand again, and #4 entered, after #4 entered, i ran it again -> #3 entered. I had to repeat this untill all units were seated, 1-6.

If it helps, I could record the whole proccess, and put it up on YT.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I guess they're trying to use the same seat or something.

Try this:

{_x player assignAsCargoIndex [hummingbird_1, _forEachIndex];} forEach units end_shift; [units end_shift] orderGetIn true;

Share this post


Link to post
Share on other sites

ALLRIGHT! Issue solved. :yay: :) :) :)

Here is what happened : The soldiers that were in the helo before, didn't get unassigned. :j: I noticed that when the squad that was in the helo previously, entered another vehicle, the group (end_shift) would mount up properly. So, I issued

{unassignVehicle _x} forEach units previous_group_of_heli;

command to unassign them. Everything works fine now. No matter which method to assign end_shift to the heli you use. :)

Thanks for all the efforts made and see you in the field,

Weparo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hahaha.

Lession learned I guess: Never forget to unassign stuff. ;)

They also have the bad habit of trying to get back inside if you don't unassign them.

Share this post


Link to post
Share on other sites

You said it! :D I would usually have noticed/remembered, but the squad that was in the helo before wasn't AI controlled, so yeah

But thanks again

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
Sign in to follow this  

×