Jump to content

[evo] dan

Member
  • Content Count

    1503
  • Joined

  • Last visited

  • Medals

  • Medals

Everything posted by [evo] dan

  1. Hi, Is there anywhere this can be downloaded from as both of the download links in the OP are down?
  2. I am using the following code in my mission to create some triggers, and then if the players succeed or fails at the mission, then deleting the other trigger so as to free up performance and prevent race conditions. //create all the trigger references here _trg = createTrigger ["EmptyDetector", _markerLocation]; _trg1 = createTrigger ["EmptyDetector", getMarkerPos _selectedHospital]; _trg2 = createTrigger ["EmptyDetector", getMarkerPos _selectedHospital]; //create the first trigger for joining group _trg setTriggerArea [10, 10, 0, false]; _trg setVariable ["officer", _unit]; _trg setTriggerActivation ["ANYPLAYER", "PRESENT", true]; _trg setTriggerStatements ["this", "[(thisTrigger getVariable 'officer')] join group (thisList select 0);", ""]; //create the second trigger for leaving the group - don't forget to succeed the mission with this and call a new side mission _trg1 setTriggerArea [20, 20, 0, false]; _trg1 setVariable ["officer", _unit]; _trg1 setTriggerActivation ["ANY", "PRESENT", true]; _trg1 setTriggerStatements ["(thisTrigger getVariable 'officer') in thisList", format["[(thisTrigger getVariable 'officer')] join grpNull; ['%1','SUCCEEDED'] call BIS_fnc_taskSetState; sideMissionCount = sideMissionCount + 1; call EVODan_fnc_sideMissionSelection; deleteVehicle %2",_missionNumber, _trg2], ""]; //generate a third trigger if the civilian dies and set the mission to fail, but still call for another one to be spawned _trg2 setTriggerArea [20, 20, 0, false]; _trg2 setVariable ["officer", _unit]; _trg2 setTriggerActivation ["ANY", "PRESENT", true]; _trg2 setTriggerStatements ["!alive (thisTrigger getVariable 'officer')", format["[(thisTrigger getVariable 'officer')] join grpNull; ['%1','FAILED'] call BIS_fnc_taskSetState; sideMissionCount = sideMissionCount + 1; call EVODan_fnc_sideMissionSelection; deleteVehicle %2; deleteVehicle %3;",_missionNumber, _trg, _trg1], ""]; However, as soon as I press start in the editor, I get an error message referring to the "deleteVehicle" command, saying deleteVehicle 1780388: |#|<no shape>; Error invalid number in experssion I thought the createTrigger command returned a reference to the trigger, and that all I had to do was refer to this by formatting it into the trigger statements. Syntax: createTrigger [type, position, makeGlobal] Parameters: [type, position, makeGlobal]: Array type: String - usually "EmptyDetector" position: Position2D, Position3D or Object makeGlobal (Optional): Boolean - locality flag (available since Arma 3 v1.43.129935) true (Default) - trigger is global Effects of this scripting command are broadcasted over the network and happen on every computer in the network false - trigger is local Effects of this scripting command are not broadcasted over the network and remain local to the client the command is executed on Return Value: Object - created trigger Syntax: deleteVehicle object Parameters: object: Object Where have I gone wrong on this as I have checked both Biki pages and this should work from what I read (amongst other forum posts). I have even tried making it into a string but this just delays the error until its triggered.
  3. Ok. I have managed to figure this out. I have had to assign the variable to the trigger space using setVariable before referencing it. It now looks like: //create all the trigger references here _trg = createTrigger ["EmptyDetector", _markerLocation]; _trg1 = createTrigger ["EmptyDetector", getMarkerPos _selectedHospital]; _trg2 = createTrigger ["EmptyDetector", getMarkerPos _selectedHospital]; //create the first trigger for joining group _trg setTriggerArea [10, 10, 0, false]; _trg setVariable ["officer", _unit]; _trg setTriggerActivation ["ANYPLAYER", "PRESENT", true]; _trg setTriggerStatements ["this", "[(thisTrigger getVariable 'officer')] join group (thisList select 0);", ""]; //create the second trigger for leaving the group - don't forget to succeed the mission with this and call a new side mission _trg1 setTriggerArea [20, 20, 0, false]; _trg1 setVariable ["officer", _unit]; _trg1 setVariable ["trigger2", _trg2]; _trg1 setTriggerActivation ["ANY", "PRESENT", true]; _trg1 setTriggerStatements ["(thisTrigger getVariable 'officer') in thisList", format["[(thisTrigger getVariable 'officer')] join grpNull; ['%1','SUCCEEDED'] call BIS_fnc_taskSetState; sideMissionCount = sideMissionCount + 1; call EVODan_fnc_sideMissionSelection; deleteVehicle (thisTrigger getVariable 'trigger2')",_missionNumber], ""]; //generate a third trigger if the civilian dies and set the mission to fail, but still call for another one to be spawned _trg2 setTriggerArea [20, 20, 0, false]; _trg2 setVariable ["officer", _unit]; _trg2 setVariable ["trigger0", _trg]; _trg2 setVariable ["trigger1", _trg1]; _trg2 setTriggerActivation ["ANY", "PRESENT", true]; _trg2 setTriggerStatements ["!alive (thisTrigger getVariable 'officer')", format["[(thisTrigger getVariable 'officer')] join grpNull; ['%1','FAILED'] call BIS_fnc_taskSetState; sideMissionCount = sideMissionCount + 1; call EVODan_fnc_sideMissionSelection; deleteVehicle (thisTrigger getVariable 'trigger0'); deleteVehicle (thisTrigger getVariable 'trigger1');",_missionNumber], ""];
  4. Hi all, I'm attempting to make a test vehicle to make sure that I can get a functioning system, before I go and do a more detailed model. I've managed to import it into the game, and its even driveable as I used the sample cars settings. However, this is an issue: https://www.dropbox.com/s/cq5esbxdu0netea/ArmaModelNotOnGround.png?dl=0 Now, I don't think its related to physics, as I set it to spawn 10m higher and it fell to that position. If I spawn it correctly with the wheels on the ground (it will do this correctly in the editor preview), then the model will fly off into the air like its being compressed underground. I have also defined my ViV settings, and checking it via code in the editor says it is active, but that nothing fits, even a small ammobox, despite the fact the ViV markers are quite well space, what am I doing wrong here? I have tried swapping the points around to check them, and I've checked the names are correct multiple times. What have I done wrong here? Here is my project so far: https://www.dropbox.com/s/xfaug6m3zld5n4r/EVO_Test_Forklift.zip?dl=0
  5. [evo] dan

    Vehicle Model Issues

    I've managed to get this to work pretty much now. I had a re-read on the vehicle configs and adjusted the bounds as I think they were set wrong. I added an exit location to the ViV config, and the respective memory point, and that can load equipment now too.
  6. Hi, I've got an object that I would like to be able to be loaded into a nearby ViV capable unit. Is there an option for the config to activate this automatically and then handle it for me like with some of the cars, or do I have to create a scripted solution to load it in via add action? I'm using the ThingX Class for this.
  7. Ok, I've rebooted the PC and reexported the model as it was causing the error it seems. I can load the barrel into the back of the Xian, but I have to use scripting in the editor to get it to be loaded in, the unload works correctly from the vehicle however.
  8. Copied the code into the config.cpp, game gave me an error when placing the object of "No Entry 'model.cfg/cfgmodels/evo_oil_barrel.sectioninherit. Didn't give me the option to load it. Dunno if its related but I couldn't binarize it for some reason, just ended up packing it so i'm not sure if that could be doing it. Kept giving me an error code of -1073740791 and saying binarize task failed, even when I deleted that piece of code so I have no idea whats going on with the addon builder.
  9. No, using the default ViV system. I know you can add it via addaction in the editor, but is there a config option to just enable the action automatically like cars have?
  10. Turns out I had been messing with parameters, but without ticking the box to activate it!
  11. Quick question, in the 2.80 blender version, where is the option to attach the RVMAT and texture to the model? Or do I not need to do it anymore? Can't seem to find it where it used to be in the old 2.79 version.
  12. Hi all, I've copied an rvmat and renamed it to match my new model but when I load it into the game, the colour shows up correctly, but I can see the ground through the model. I haven't changed anything in my rvmat but I suspect its something to do with it. here is my rvmat: ambient[]={1,1,1,1}; diffuse[]={1,1,1,1}; forcedDiffuse[]={0,0,0,0}; emmisive[]={0,0,0,0}; specular[]={0,0,0,0}; specularPower=0.05; PixelShaderID="Normal"; VertexShaderID="Basic"; fresnel(7.53,5.44); Could it be that its not assigned the rvmat correctly? I can see it in object builder though.
  13. [evo] dan

    Texture Showing as Transparent

    I tried making the background of the image black, seemed to fix most of it so I guess its the shader i'm using that's using some sort of transparent shading.
  14. [evo] dan

    Texture Showing as Transparent

    I had a thought of maybe they are reflecting stuff, i'll give it a try later.
  15. [evo] dan

    Texture Showing as Transparent

    I have no transparent texture and I don't want one. or could it be because the second barrel doesn't have its texture yet? Here is a picture of what I mean: https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=1494205398
  16. I've decided to begin doing modelling in Arma as there are things that I think are missing in the game. To this end, i'm making small objects for the game. Hopefully this will lead to moving into a small logistical objects mod with some vehicles included for moving objects around on both land and on the sea. I've made a oil barrel and I have skinned it both as a oil drum and a water barrel. Both of them can be slingloaded via a helicopter and the oil drum can even be used to resupply vehicles fuel levels. I have this working in game and ready to release once I've got a few other models ready to go alongside it. I have also been working on making a Jerry Can. I've made it as a standalone object for now but I might make it so that it can be carried within a soldiers backpack or use up the slot itself. The next model I plan on working on is making a pallet mounted version of the barrels with 4 barrel on the pallet which will then be slingloadable and provide more fuel for a single lift. I'll be using proxies of the barrel on a pallet to achieve this I think and will do one for the water barrels and one for the oil drums too. I plan on releasing the UV layouts when I release the mod so that you can make retextures of the models yourselves. Pictures: <blockquote class="imgur-embed-pub" lang="en" data-id="a/qD920"><a href="//imgur.com/qD920">Arma Modelling Take 3</a></blockquote><script async src="//s.imgur.com/min/embed.js" charset="utf-8"></script> Any input is welcome on this mod. Plans: - Jerry Can as a object to go in backpacks. - Small Crane prototype. - Small barge which can be towed by boats via the use of ropes. - Pallets of barrels.
  17. [evo] dan

    [EVO] Dan's Small Objects Mod

    I've been making some progress on the model and have managed to get it in game and with ViV. I think the model would make a good LOD3 with its current detail level. https://imgur.com/a/rqNuX I think I've managed to get the scaling right although its taken me a few hours to get the handling close to what I think is right. I've got more memory points to add as I currently don't have that many of them and some are shared with multiple things.
  18. I didn't apply any transformations. It did this on its own and looks fine in blender. Its when it ends up in object builder that's wrong. I exported something a few days ago and it worked fine then. I had to rotate in object builder and then export back to blender to get it to work. Still not sure why though but it fixed it. Now when I export it its fine. However, I cannot save without getting an error now in object builder. I think I've figured it out. I think I rotated the "plane" when I created it in object mode and so it permanently rotated it, I've managed to repeat it several times now. Creating the plane, going into edit then rotating it works fine.
  19. Quick question, on my new model, when I export it from Blender the LOD1 only flips itself onto its side when opened in object builder. All the other LOD's work correctly. Is there anything I'm missing here or do you need my blend? Heres my files if anyone wants to check them and see if it happens to them too: https://www.dropbox.com/s/oec39hky75q86wg/Dan Blend.zip?dl=0
  20. [evo] dan

    [EVO] Dan's Small Objects Mod

    I've managed to get back to where I was with creating some smaller naval craft that can be used within the game. Here is an early render of a model that is still in WIP: Any guesses as to what it is?
  21. Hi all, I am making a test boat object so that I can get used to the workflow for making some small boats but i'm having trouble with my vehicle config. I can only get into the driver seat by dragging a player into the drivers seat. I cannot get into the drivers seat when in game. I can however get into the gunners seat even though I haven't defined it. Once i'm in the gunners seat, no option is available to move to the drivers seat either. I've been using this biki page for reference purposes: https://community.bistudio.com/wiki/Arma_3_Ships_Config_Guidelines I have defined the memory point type "memoryPointsGetInDriver" but it doesn't seem to do anything for me. Have I missed something obvious here that's preventing me from getting in as a driver? Here is my config.cpp: class CfgPatches { class Dan_BoatPT { units[] = {"Dan_BoatPT"}; weapons[] = {}; requiredVersion = 0.1; requiredAddons[] = {}; }; }; class CfgDestructPos{}; class CfgVehicles { class Ship; class Ship_F: Ship { class ViewPilot; class AnimationSources; class Eventhandlers; }; class Dan_BoatPT: Ship_F { scope = 2; author = "[EVO] Dan"; model = "\Dan_BoatPT\dan_boatpt.p3d"; displayName = "TestBoat"; faction = "CIV_F"; hasDriver = true; //allow a driver hasGunner = true; //allow a gunner memoryPointsGetInDriver = "engine1_axis"; radarType = 8; side = 3; simulation = "shipx"; idleRpm = 1000; redRpm = 4000; maxSpeed = 20; thrustDelay = 30; overSpeedBrakeCoef = 0.5; enginePower = 8000; engineShiftY = 2; waterLeakiness = 1000; waterResistanceCoef = 0.01; waterLinearDampingCoefX = 10; waterLinearDampingCoefY = 1.2; rudderForceCoef = 12; rudderForceCoefAtMaxSpeed = 15; memoryPointsLeftWaterEffect = "engine1_axis"; memoryPointsRightWaterEffect = "engine2_axis"; memoryPointsLeftEngineEffect = "engine2_axis"; memoryPointsRightEngineEffect = "engine1_axis"; class complexGearbox { GearboxRatios[] = {"R1",-0.782,"N",0,"D1",2,"D2",1.85,"D3",1.75}; TransmissionRatios[] = {"High",1}; gearBoxMode = "auto"; moveOffGear = 1; driveString = "D"; neutralString = "N"; reverseString = "R"; }; destrType = "DestructBuilding"; armor = 30; fireResistance = 0.1; explosionShielding = 0.1; damageResistance = 0.004; class Damage { tex[] = {}; mat[] = {}; }; damageHalf[] = {}; damageFull[] = {}; }; }; Here is a link to my whole test object: https://www.dropbox.com/s/gsb1hyb2artsu8v/Dan_BoatPT.rar?dl=0 https://www.dropbox.com/s/xumx7310p5lro60/BoatPBo.rar?dl=0
  22. [evo] dan

    Ship/Vehicle GetIn GetOut Config Help

    Yes. I've even tried increasing the getInRadius to 25m, only get the gunner seat still. I've figured it out. You NEED to have driverAction = driver_mid01; Otherwise it doesn't work. I added this and its fine now.
  23. [evo] dan

    Ship/Vehicle GetIn GetOut Config Help

    No luck, I've changed the config and added a couple of memory points but I still have no action to get in the vehicle although I now get out in the right place. Heres the updated project: https://www.dropbox.com/s/gsb1hyb2artsu8v/Dan_BoatPT.rar?dl=0
  24. [evo] dan

    Ship/Vehicle GetIn GetOut Config Help

    Ok, thanks for that, i'll give it a try later.
  25. [evo] dan

    Ship/Vehicle GetIn GetOut Config Help

    I just used that mem point to try it. I'll give it a try later. I understand the first point now about defining the standing point rather than the access point. How would I define the direction as memory points, is there anything special I have to do ?
×