Jump to content

ClimberBill

Member
  • Content Count

    9
  • Joined

  • Last visited

  • Medals

Everything posted by ClimberBill

  1. I know that this has been asked before and I have tried everything that I found. My problem is that I'm not using waypoints, I'm using the unitplay for my flight path. I don't want to use a radio activation. I want to use the Condition field of a trigger or task. This is the code I have in Condition. {_x in H1} count (units group player) == {alive _x} count (units group player); This works when testing in editor both in SP & MP, but does not work on the dedicated server. What happens is the takeoff without waiting to be loaded. I have also tried.... if (isServer) then { {_x in H1} count (units group player) == {alive _x} count (units group player); }; When using the (isServer) they don't take off but when I get on the chopper it does not activate. Let me also add that I"m using two choppers and need to wait till both choppers are loaded before they can takeoff. For this I have a trigger for each chopper with the above code. Then I have another trigger with this code in the Condition... triggerActivated H1Loaded && triggerActivated H2Loaded && triggerActivated EngineStart; The EngineStart trigger is activated as the players move to the chopper. I then have two more triggers for the sqf's that have the flight path info. Again this all works in SP & MP it the editor but DOES NOT work on the dedicated server. Any help would be great, thanks in advance.
  2. The idea that Lucullus had with giving the player a variable name and use that in the place of Player worked. {_x in H1} count (units group P01) == {alive _x} count (units group P01); To answer your question, this is the scenario. After the briefing, the players will head to the choppers for ingress to the LZ. There are three groups, (VittlesLead, Vittles1, Vittles2) VittlesLead and Vittles1 will get on H1 and Vittles2 will get on H2. After they board the choppers then the sqf's are called with execVM "XXXX.sqf" in the OnAct Field of the a trigger. The choppers are not using waypoints put calling an sqf with the flight path using unitCapture. I have four triggers; EngineStart, H1Loaded, H2Loaded, and H1H2TO. The EngineStart trigger does just that starts the engines as when the players run through the area trigger on their way to the chopper. Trigger H1Loaded has this code in the Con Field {_x in H1} count (units group Vittles1) == {alive _x} count (units group Vittles1); Trigger H2Loaded has this code in the Con Field {_x in H2} count (units group Vittles2) == {alive _x} count (units group Vittles2); Trigger H1H2TO has this code in the Con Field triggerActivated H1Loaded && triggerActivated H2Loaded && triggerActivated EngineStart; Trigger H1H2TO has this in the OnAct Field execVM "wp1.sqf"; execVM "wp2.sqf"; The above code is working as of now with just one player on the server. I still need to test with more players and will update after doing so. I hope this is enough info for you and answers your question.
  3. Using the variable name for the player worked, thanks for the help. I will need to test this with other players on the server to see if it will still work and not just trigger with the leader. I'm hoping that the chopper waits till all units of the group are loaded before taking off. I also tried naming the group first and it did not work, It might be that I was the only player on the server.
  4. I will give it a try and let you know if it works. I have already given the groups names as well as the players.
  5. I tried the edited version and still does not fire the trigger. This is what I have in the Condition Field of the trigger: _index = thisList findIf {isPlayer _x}; if(_index < 0) then {false} else { _player = thisList select _index; {_x in H1} count (units group _player) == {alive _x} count (units group _player); }; Plus I have a Hint to let me know if the trigger fired. The hint is not coming up and when I check the debug console the trigger is false.
  6. I tested the first post you had before you edited it and that did not work. The trigger did not fire. I will test your edit version and see if that works.
  7. That is good info and I thank you, but do you have a fix that will make this work.
×