Jump to content
Sign in to follow this  
Dwarden

NVIDIA video card(s) owners read here!

Recommended Posts

beta drivers 258.69 are including an OA profile.

Little bit more info would be nice.... :)

Windows Vista/Windows 7 64-bit Issues

GeForce 400 Series:

Arma2–there is corruption in the game, along with a drop in performance.[667575]

Edited by MJK-Ranger

Share this post


Link to post
Share on other sites
Little bit more info would be nice.... :)

Windows Vista/Windows 7 64-bit Issues

GeForce 400 Series:

Arma2–there is corruption in the game, along with a drop in performance.[667575]

Strange, I've seen no corruption or noticeable slowdowns on 258.69.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sometimes when I play the game crash and i got the message that the nvidia drivers(latest) stop responding and that they were restored by the system.

I have to start the game again so I can play, why is that?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sometimes when I play the game crash and i got the message that the nvidia drivers(latest) stop responding and that they were restored by the system.

I have to start the game again so I can play, why is that?

Try to install a older version from nVIDIA: v.197.45 WHQL

Share this post


Link to post
Share on other sites

Report back and let us know if that worked. I've been getting the same driver crashes with the latest sets.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I will do that but first tommorow and I will report as soon as I can.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Guys do NOT use the latest beta drivers from NVidia. They break the in-game Anistropc Filtering settings and who knows what else. NVidia has really disapointed me with their support (or lack of it) for ArmA2. If some of you would plase fill out their driver feedback page http://www.nvidia.com/object/driverqualityassurance.html

And ask them to fix the Anistropic Filtering problem in the latest beta drivers and also to put some attention on optimizing their drivers so Arma2:OA runs better. Maybe add in "Your compeition is working to optimize ArmA2 and we would like the same".

Share this post


Link to post
Share on other sites

Steam Version of Arma II OA

windows 7 32 bit

4GB Ram

i7 860

GTX 260

Arrives at the menu for Arma 2 OA - and then crashes. Any ideas?

I have tried the various settings for the video card. I have downloaded the latest drivers. Both approved and Beta. I have verified cache, and deleted and re-verified cache and not change.

The problem happens for Arma 2 and Arma 2 OA both.

Problem Event Name: APPCRASH

Application Name: ArmA2OA.exe

Application Version: 1.52.71.612

Application Timestamp: 4c1ee15b

Fault Module Name: ArmA2OA.exe

Fault Module Version: 1.52.71.612

Fault Module Timestamp: 4c1ee15b

Exception Code: c0000005

Exception Offset: 001010ee

OS Version: 6.1.7600.2.0.0.256.1

Locale ID: 1033

Additional Information 1: 0a9e

Additional Information 2: 0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789

Additional Information 3: 0a9e

Additional Information 4: 0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789

Share this post


Link to post
Share on other sites
Steam Version of Arma II OA

windows 7 32 bit

4GB Ram

i7 860

GTX 260

Arrives at the menu for Arma 2 OA - and then crashes. Any ideas?

I have tried the various settings for the video card. I have downloaded the latest drivers. Both approved and Beta. I have verified cache, and deleted and re-verified cache and not change.

The problem happens for Arma 2 and Arma 2 OA both.

Problem Event Name: APPCRASH

Application Name: ArmA2OA.exe

Application Version: 1.52.71.612

Application Timestamp: 4c1ee15b

Fault Module Name: ArmA2OA.exe

Fault Module Version: 1.52.71.612

Fault Module Timestamp: 4c1ee15b

Exception Code: c0000005

Exception Offset: 001010ee

OS Version: 6.1.7600.2.0.0.256.1

Locale ID: 1033

Additional Information 1: 0a9e

Additional Information 2: 0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789

Additional Information 3: 0a9e

Additional Information 4: 0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789

EDIT:

I see you solved your problem, it was your USB headset :)

Edited by MJK-Ranger

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sadly unplayable for me aswell...

ASUS P6T WS Deluxe

i7 920

6GB RAM

ASUS GTX285

Win7 64

Game crashes after 10 seconds - 5 minutes.

Faulting application name: arma2OA.exe, version: 1.51.71.83, time stamp: 0x562b029a

Faulting module name: unknown, version: 0.0.0.0, time stamp: 0x00000000

Exception code: 0xc0000005

Fault offset: 0x7c809750

Faulting process id: 0x17a8

Faulting application start time: 0x01cb1fa02eb8475d

Faulting application path: C:\Program Files\Bohemia Interactive\ArmA 2\arma2OA.exe

Faulting module path: unknown

Report Id: 1fdee644-8b94-11df-b308-00248c56dc31

Shame. I was really looking forward to it!

Share this post


Link to post
Share on other sites

I didn't see there was a new version. I installed the patch, now it won't start at all and gives me

Error Compiling Pixel Shader PSSSSMSpecularAlpha:1

Uninstalled everything, reboot, reinstalled, same thing.

EDIT and did it all over again, same error.

Ah well, I needed a new coaster anyway :(

Edited by TooTall

Share this post


Link to post
Share on other sites

please post your shortcut target line here

Share this post


Link to post
Share on other sites

I read about removing all the stuff there, it's a fresh shortcut no extra items in it

"C:\Program Files\Bohemia Interactive\ArmA 2\arma2OA.exe"

Also no addons installed

Share this post


Link to post
Share on other sites
I will do that but first tommorow and I will report as soon as I can.

Any news on this? I've been thinking about rolling back but I don't want to if it's not going to fix the problem. :cool:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sorry for not responding earlier but I rolled back to old drivers and I dont have the same issues anymore.

So it might solve the problem :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Awesome, thanks so much for the followup. You rolled back to 197.55 correct?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes that is correct. I havent played so much so I cant be sure if the results are permanent but so far it works good.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well, instead of rolling back yet I just tried the new WHQL-candidate 258.96 drivers here. So far, I've not gotten the driver death that I had gotten with 257.21 and 258.69. Managed to play through an entire SP mission without issue, so this is a good thing IMO. :yay:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Well, instead of rolling back yet I just tried the new WHQL-candidate 258.96 drivers here. So far, I've not gotten the driver death that I had gotten with 257.21 and 258.69. Managed to play through an entire SP mission without issue, so this is a good thing IMO. :yay:

Using them also, no problems, but I didn't have any problems with the other 2 you listed either...

Share this post


Link to post
Share on other sites

"new WHQL-candidate 258.96 drivers "

I tried these as well, and for my 295 GTX, they are a no go. Textures load too slow. Went back to the 258.69s. These work way better for me.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
Sign in to follow this  

×