Jump to content
Dwarden

Arma 3 STABLE server 1.94 "performance binary" feedback

Recommended Posts

So will be possible to have a dedi server AND the HC client on one machine? If so would there be a significant improvement?

Share this post


Link to post
Share on other sites
So will be possible to have a dedi server AND the HC client on one machine? If so would there be a significant improvement?

It always has been best done that way, provided you have enough CPU and RAM grunt to make it worthwhile. The big advantage to doing it this way is that the HC and the server have zero ping and essentially unlimited bandwidth.

Share this post


Link to post
Share on other sites
It always has been best done that way, provided you have enough CPU and RAM grunt to make it worthwhile. The big advantage to doing it this way is that the HC and the server have zero ping and essentially unlimited bandwidth.

2 machines same location is better.

or so it seemed in my tests.

Share this post


Link to post
Share on other sites
also RC will bring new HC implementation ... ;)

Can't wait :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Had two app crashes with the v5 server files right after each other. The bidump files are empty though :(

Reverted back to v3 for the moment.

RPT logs: https://www.wetransfer.com/downloads/a2c5bd7e2b309d0bf8e70c2e842c421620141127162454/de17ca6514dbaccc59eac4963d0462e120141127162454/178d62#

Windows logs:

Faulting application name: arma3server.exe, version: 1.34.128.377, time stamp: 0x54746ee0
Faulting module name: arma3server.exe, version: 1.34.128.377, time stamp: 0x54746ee0
Exception code: 0xc0000005
Fault offset: 0x00c35c87
Faulting process id: 0xddc
Faulting application start time: 0x01d00a314e071c70
Faulting application path: C:\ServerHosting\A3Server\arma3server.exe
Faulting module path: C:\ServerHosting\A3Server\arma3server.exe
Report Id: 14e3e9a9-764f-11e4-8051-742f68c4f1dc
Faulting package full name: 
Faulting package-relative application ID: 

Faulting application name: arma3server.exe, version: 1.34.128.377, time stamp: 0x54746ee0
Faulting module name: arma3server.exe, version: 1.34.128.377, time stamp: 0x54746ee0
Exception code: 0xc0000005
Fault offset: 0x00c35c87
Faulting process id: 0x77c
Faulting application start time: 0x01d00a5c37b9ebfd
Faulting application path: C:\ServerHosting\A3Server\arma3server.exe
Faulting module path: C:\ServerHosting\A3Server\arma3server.exe
Report Id: dcebfaf1-7650-11e4-8051-742f68c4f1dc
Faulting package full name: 
Faulting package-relative application ID: 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sorry don't think this was v5 related. Somehow battleye had a new dll file it wanted to reload and the server crashed every time.

Share this post


Link to post
Share on other sites

migrating servers to 1.36 RC now

Share this post


Link to post
Share on other sites

I only see 1.34v3.7 on the Downloads link, is that the 1.36?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please let me ask rly dumb: How to Download the Steam RC ? I´m only knowing about 233780 ...

Edited by Astrell

Share this post


Link to post
Share on other sites

steamcmd ... i dont understand how to use the "unlock password", didnt found some tutorials or even some talk about it so i wonder?

Share this post


Link to post
Share on other sites

RC3 does seem stable, but I came across a strange bug yesterday on CHIMERA EU (KOTH), where I was being flown in a chopper over the AO, where we encountered AAA fire and my machine seemed to freeze, I had a light blue screen, which corrected after about 20 secs. We had then landed, but I had no sound for the rest of the game, until I restarted. Weird.

Share this post


Link to post
Share on other sites

1.36 RC4 is out, time to use RC branch as preload for next stable ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

After updating to 1.36, I can't open arma3server.exe on my server any more. It seems that it has changed to an x64 program. My dedicated server is running 32-bit Windows.

Share this post


Link to post
Share on other sites
After updating to 1.36, I can't open arma3server.exe on my server any more. It seems that it has changed to an x64 program. My dedicated server is running 32-bit Windows.

Seems like a great opportunity to get with the times and update your server OS. xD

You can always put linux too. There is a linux version of the dedicated server.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Too many applications and data on the box. I can't afford to break or lose them. Please provide a 32-bit executable. I have a whole community waiting for my servers up.

Share this post


Link to post
Share on other sites

the binary is 32bit, must be some other problem

anyway preparing 1.36 PERF v1 servers (some optimizations aren't in STABLE due to possible instability)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi.

We were rly happy with the v5 perf on our altis server. We had 30cps/fps with more then 50 players...

Since v.136 its rly bad again. The cpu is not maxed anymore and is stucked between 60 -80% and we got about 2-5fps and 1 cps with more than 50 players. Thats a huge backstep. The server never performed so bad even with 80 players and the normal old library.

Anything we can do?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi.

We were rly happy with the v5 perf on our altis server. We had 30cps/fps with more then 50 players...

Since v.136 its rly bad again. The cpu is not maxed anymore and is stucked between 60 -80% and we got about 2-5fps and 1 cps with more than 50 players. Thats a huge backstep. The server never performed so bad even with 80 players and the normal old library.

Anything we can do?

We are experiencing this too. V5 gave great performance increase FPS/CPS wise. 1.36 took this performance away again :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

so, is there someone brave enough to test 1.36 PERFv1 server ?

we figured how prevent the freezes (and the cause of the bug, fix is wip)

don't use BE RCON for admin commands (# commands especially) while rarely BE commands (or better not too)

Share this post


Link to post
Share on other sites

First Crash today ~20 players

Mods: dlcbundle

Distribution: 0

Version 1.36.128597

Fault time: 2014/12/06 14:38:00

Fault address: 6FD848FB 01:001438FB E:\srv\arma3srv\PhysX3_x86.dll

file: Altis_Life (__cur_mp)

world: Altis

Prev. code bytes: 08 8A 50 30 53 89 4D FC 8B 4D 0C 56 8B F0 8B D9

Fault code bytes: 3A 51 30 76 04 8B F1 8B D8 0F B6 43 30 83 E8 00

Registers:

EAX:1E736430 EBX:18870007

ECX:18870007 EDX:18870000

ESI:1E736430 EDI:1222F5A4

CS:EIP:0023:6FD848FB

SS:ESP:002B:1222F2DC EBP:1222F374

DS:002B ES:002B FS:0053 GS:002B

Flags:00010206

=======================================================

note: Minidump has been generated into the file E:\srv\arma3srv\shadowdragons\arma3server_performance_136v1_2014-12-06_04-03-07.mdmp

After 30Min Runtime with ~20 players

Mods: dlcbundle

Distribution: 0

Version 1.36.128597

Fault time: 2014/12/06 15:11:01

Fault address: 00000001 00:00000001 Unknown module

file: Altis_Life (__cur_mp)

world: Altis

Registers:

EAX:00000001 EBX:70579B58

ECX:709855D0 EDX:00000022

ESI:54711600 EDI:00000000

CS:EIP:0023:00000001

SS:ESP:002B:028AF490 EBP:709855D0

DS:002B ES:002B FS:0053 GS:002B

Flags:00210202

=======================================================

note: Minidump has been generated into the file E:\srv\arma3srv\Shadowdragons\arma3server_performance_136v1_2014-12-06_14-43-36.mdmp

Edited by Dwarden

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

Tried the v1 perf, lost ~30% FPS server side @ 80 players with same mission code. No crash to report so far, but it has been only since this morning.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

×