Jump to content
Sign in to follow this  
Dwarden

ARMA 2: OA beta build 88147 (1.60 MP compatible build, post 1.60 release)

Recommended Posts

http://www.arma2.com/beta-patch.php

[88147] Add: Optional FXAA shrap filter, *.cfg "FXAASharp" "

[88119] Improved: AI spotting reducing in high speed moving vehicles more accurate now (movement direction is considered). "

[88111] Fixed: Unguided rockets no longer explode when passed by the target (https://dev-heaven.net/issues/27772) "

+ https://dev-heaven.net/issues/14297#change-123892 (Disabled "Auto guided AT" makes AI gunner commanded by a player no longer guide the missile.)

Edited by Dwarden

Share this post


Link to post
Share on other sites
what are the values for the sharp filter? same as FXAA? till 17?

Same question, very interesting option.

Share this post


Link to post
Share on other sites

FXAASharp=0; disabled (0) by default, quality levels range from 1 to 6, where 6 means most sharpen filter

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wow! That sharp filter is pretty amazing! Doesn't seem to hit performance either (completely unscientific comment based on ten minutes looking at the screen in awe!!).

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Error creating directd 9 graphical engine" when using ace and cba but work with no mods

Ignore that!

Was oktNoBlur the problem! I update it and is good! going to test now!

Edited by Grillob3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Not sure how the effect is scaled, but I don't really see much of a difference between 1 or 6. I assume it's gradually sharper, but it seems extremely sharp already from FXAASharp=1;. I might be seeing wrong (though I did take pictures to compare), unoptimized combination of settings or there's something wrong with my GFX card. More investigation needed, I guess. :p

FXAA 0 (disabled)

FXAA 1

FXAA 3

FXAA 6

Just to weed out any false mental interpretations based on the numbering, I've arranged the numbering wrong. FXAA 1 is actually setting 3, FXAA 3 is 6, FXAA 6 is 1. Hope it worked :D

So, is there much visual difference?

Edited by colossus

Share this post


Link to post
Share on other sites

When I run this beta I get...both onscreen and in the .rpt :-

ErrorMessage: Error creating Direct3D 9 Graphical engine

@Grillob3... what the hell is oktNoBlur?

Share this post


Link to post
Share on other sites
When I run this beta I get...both onscreen and in the .rpt :-

ErrorMessage: Error creating Direct3D 9 Graphical engine

@Grillob3... what the hell is oktNoBlur?

Its a mod! Try starting the game without mods!

Share this post


Link to post
Share on other sites

With FSAA=2, FXAA=2, and FXAASharp=2 with AToC=7, my jaw has dropped into my lap. Holy SHIT does A2 CO look good with no major performance hit. Excuse my French. Best I've ever seen it, and that's saying a lot. It makes me wonder how we got along without FXAASharp all these years. (;))

Righteous!!!!!!!!!!! :cool:

--------------------------------------

Edit:

The only thing I've seen that doesn't look so good with the sharpening is distant vehicles and flames when viewed through thermal optics, such as available to a tank gunner or commander.

Edited by OMAC

Share this post


Link to post
Share on other sites
A mod that disables motion blur in PP effects
Its a mod! Try starting the game without mods!

Thanks guys.

Edited by twirly

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Error creating directd 9 graphical engine" without any mods, since I have never intalled a single mod, only BAF and PMC.

ATI HD 4870 1GB

Catalyst 11.12 WHQL

Win XP 32

Edited by Beagle

Share this post


Link to post
Share on other sites
"Error creating directd 9 graphical engine" without any mods, since I have never intalled a single mod, only BAF and PMC.

I got the same:

== E:\Games\ArmA 2\Expansion\beta\arma2oa.exe
== "E:\Games\ArmA 2\Expansion\beta\arma2oa.exe" -beta=Expansion\beta;Expansion\beta\Expansion -nosplash -skipIntro -world=empty -showScriptErrors -noFilePatching
=====================================================================
Exe timestamp: 2012/01/16 19:06:39
Current time:  2012/01/17 07:10:52

Version 1.60.88147
ErrorMessage: Error creating Direct3D 9 Graphical engine

I'm baffled. Maybe I shouldn't have deleted the old beta folder previously? Maybe a few too many files were removed from the current beta?

E:\Games\ArmA 2\Expansion\beta>dir /b /s
E:\Games\ArmA 2\Expansion\beta\arma2oa.exe
E:\Games\ArmA 2\Expansion\beta\arma2oaserver.exe
E:\Games\ArmA 2\Expansion\beta\changelog.txt
E:\Games\ArmA 2\Expansion\beta\dll
E:\Games\ArmA 2\Expansion\beta\expansion
E:\Games\ArmA 2\Expansion\beta\readme.txt
E:\Games\ArmA 2\Expansion\beta\dll\jemalloc_bi.dll
E:\Games\ArmA 2\Expansion\beta\dll\nedmalloc_bi.dll
E:\Games\ArmA 2\Expansion\beta\dll\tbb3malloc_bi.dll
E:\Games\ArmA 2\Expansion\beta\dll\tbb4malloc_bi.dll
E:\Games\ArmA 2\Expansion\beta\dll\tcmalloc_bi.dll
E:\Games\ArmA 2\Expansion\beta\expansion\dta
E:\Games\ArmA 2\Expansion\beta\expansion\dta\bin.pbo
E:\Games\ArmA 2\Expansion\beta\expansion\dta\bin.pbo.bi.bisign
E:\Games\ArmA 2\Expansion\beta\expansion\dta\bin.pbo.bi2.bisign
E:\Games\ArmA 2\Expansion\beta\expansion\dta\languagecore.pbo
E:\Games\ArmA 2\Expansion\beta\expansion\dta\languagecore.pbo.bi.bisign
E:\Games\ArmA 2\Expansion\beta\expansion\dta\languagecore.pbo.bi2.bisign

---------- Post added at 07:51 AM ---------- Previous post was at 07:46 AM ----------

The same happens, btw., if I use the original, automatically generated beta patch link in the game folder.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
Sign in to follow this  

×