Jump to content
Sign in to follow this  
tumble_dry

Arma 2 OA frame skip (tried just about everything)

Recommended Posts

I've done the research, tried the possible fixes, but I am still having an issue were the game will stop for 5th of a second and start back up.

Things I don't understand

-I get very good frame rate during the other 2 seconds

-This only happens in Operation Arrowhead; Arma 2 and Arma 1 have great frame rate.

Things that I have tried

-exthreads

-update drivers

-lower graphic settings

-page file tweaks

-reduce running applications

-phsyX disabled

Right now I'm looking for any kind of solution because this is a great game and I still play it even though this happens. But now I need to fix it because its just getting old to play a game when it runs like this.

Specs:

Processor, P8600, 2.4, 3MB, Core Penryn, 25W, R0

Hard Drive, 500GB, Free Fall Sensor, 7.2K, 2.5, SGT-HOLL

Dual In-Line Memory Module, 4GB1067MHZ, 256X64, 8K, 200

Nvidia 260m/9400 SLI

Oh yea did I mention I was an impatient idiot and bought it off steam?

If you need anything else let me know.

erE2MXCm-cQ

Edited by Tumble_Dry

Share this post


Link to post
Share on other sites

Using " -cpucount=2" in command line (default is set to 4)?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Try rebooting.Works for me....only thing actually.

Done it, no effect.

Using " -cpucount=2" in command line (default is set to 4)?

Yes tried it as well.

Share this post


Link to post
Share on other sites

If you look at your HD led on your computer and see if it work at the same moment you got the LAG..

It's normally after a you start a new misison or whatever. My tricks on this is i move around 360 degrees 2 - 3 times. :) Then the lag is gone for me :)

ArmA2 use lot of GPU power, CPU power and HD.

Edited by MJK-Ranger

Share this post


Link to post
Share on other sites
If you look at your HD led on your computer and see if it work at the same moment you got the LAG..

It's normally after a you start a new misison or whatever. My tricks on this is i move around 360 degrees 2 - 3 times. :) Then the lag is gone for me :)

ArmA2 use lot of GPU power, CPU power and HD.

unfortunately its throughout the entire game.

I experienced the same issue but to a lesser degree in counterstrike source the other day. Now I'm doing research into the case as a whole rather then labeling it to Arma 2.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Incase anyone was looking at this thread for answers, I solved my problem by updating directX software.

It was not linked to ArmA 2.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
Sign in to follow this  

×